Ο Δήμος του Παρισιού διανέμει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες

Ο Δήμος του Παρισιού διανέμει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες

Έως τις 6 Ιουνίου θα μπορούν οι δημότες της γαλλικής πρωτεύουσας να προμηθευτούν επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες προστασίας μέσω της νέας πλατφόρμας που λάνσαραν οι δημοτικές αρχές του Παρισιού.

Από σήμερα, Δευτέρα, ξαναβρήκαν και οι Γάλλοι την “ελευθερία” τους. Αυτό στην εποχή του κορονοϊού μεταφράζεται σε χαλάρωση των αυστηρών μέτρων περιορισμού και αποφυγής των κοινωνικών επαφών τα οποία είχαν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα -55 ημέρες στη Γαλλία- με στόχο τη μείωση των κρουσμάτων του Covid.

Η άρση των μέτρων συνέπεσε -όχι τυχαία- με το άνοιγμα της πλατφόρμας που σχεδίασε ο δήμος Παρισιού, μέσω της οποίας όλοι οι δημότες ηλικίας 11 ετών και άνω θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα και εντέλει να προμηθεύονται από 906 συμβεβλημένα φαρμακεία επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες – δωρεάν.

Προς το παρόν, αναλογεί μία μάσκα ανά άτομο με ανώτατο όριο έξι μασκών ανά οικογένεια. Η κίνηση των δημοτικών αρχών σίγουρα δεν λύνει εντελώς τα χέρια των δημοτών, οι οποίοι παρότι προσώρας δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν παντού προστατευτική μάσκα, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις των δημοτικών αρχών της πρωτεύουσας, οι συγκεκριμένες μάσκες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν έως 20 φορές (και να πλένονται στους 60°C). Αυτό σημαίνει ότι δεδομένης της νέας πραγματικότητας του Covid-19, η προμήθεια δωρεάν μασκών από το δήμο Παρισιού δεν αποτελεί μόνιμη λύση. Είναι, όμως, μια κίνηση με μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα και -για πολλούς δημότες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάταση με ουσιαστική σημασία.

Αν συνυπολογίσει κανείς το πλαφόν που επέβαλε ο νεοφιλελεύθερος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην τιμή της χειρουργικής μάσκας (0,99 ευρώ) από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η πολιτική που ακολουθείται σε επίπεδο κυβέρνησης και δήμου Παρισιού σε ό,τι έχει να κάνει με τις μάσκες προστασίας έχουν σαφώς θετικό πρόσημο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter