Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος κάνει έκκληση για βοήθεια καθώς η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να δεχθεί τις ευθύνες της

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος κάνει έκκληση για βοήθεια καθώς η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να δεχθεί τις ευθύνες της

Ο Μανώλης Κυπραίος, ο δημοσιογράφος που έχασε το 2011 την ακοή του από επίθεση των ΜΑΤ με κρότου-λάμψης, δικαιώθηκε δικαστικά 9 χρόνια μετά, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς όπως νομίζετε.

Στις 15 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων λιτότητας, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος που κάλυπτε τα γεγονότα, δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με κρότου-λάμψης και ενώ βρισκόταν μέσα σε στοά.

Ο Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει, ξυλοκοπήθηκε αναίτια.

Μπορεί, εννέα χρόνια μετά να δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό, αλλά –όπως αναφέρει- παρά τις εκκλήσεις όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων του κόσμου, η Ελληνική Πολιτεία αμφισβητεί την απόφαση σε δεύτερο βαθμό ενώ αρνείται το λογικό, την καταβολή αποζημίωσης καθώς πλέον δεν μπορεί να εργαστεί.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει τα δικαστικά έξοδα, 15.000 ευρώ και ζητά την βοήθεια του κάθε δημοκράτη που μπορεί γιατί όπως αναφέρει πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά την ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία.

«Ας ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα: Δεν μπορώ να ακούσω!», καταλήγει στην έκκλησή του. 

Σημειώνεται μάλιστα πως η Διεθνής Αμνηστία με κείμενό της στηλίτευσε την απόφαση του ελληνικού κράτους να ασκήσει έφεση, κατά της απόφασης που δικαίωσε τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, προστατεύοντας έτσι τα ΜΑΤ που του προκάλεσαν πολύ σοβαρές σωματικές βλάβες.

Διαβάστε επίσης: Η Διεθνής Αμνηστία για την έφεση του Δημοσίου στην απόφαση υπέρ του Μανώλη Κυπραίου

Ακολουθεί το κείμενό του όπως δημοσιεύθηκε στο gogetfunding.com

«Γεια! Το όνομά μου είναι ο Μανώλης (Εμμανουήλ) Κυπραίος πρώην πολεμικός ανταποκριτής.

Τον Ιούνιο του 2011 – ως δημοσιογράφος – κάλυψα διαμαρτυρίες υπό την επαγγελματική μου ταυτότητα στην Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας, που εισήγαγε η ελληνική κυβέρνηση. Μια αστυνομική μονάδα κατά των ταραχών μου έριξε πέταξε μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Στις 9 Αυγούστου 2011 και στις Απρίλιος 2012, υποβλήθηκα σε 2 χειρουργικές επεμβάσεις για να εγκαταστήσω εμφύτευμα που παρέχει αίσθηση του ήχου σε ένα άτομο που είναι εντελώς κωφό. Επανέκτησα ένα μικρό μέρος της ακοής μου στο δεξί μου αυτί. Λόγω αυτής της σωματικής αναπηρίας και ψυχολογικού τραύματος, η καριέρα μου ως δημοσιογράφος τελείωσε.

Η Διεθνής Αμνηστία, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοσιογράφων, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων σε συνεργασία με πολλές άλλες ευρωπαϊκές και υπερατλαντικές Ενώσεις ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση (από το 2011 έως σήμερα) να μου χορηγήσει μία αποζημίωση λαμβάνοντας υπόψη των συνεπειών της απώλειας της ακοής μου.

Μετά από 9 χρόνια δικαστικών διαφορών, η ελληνική δικαστική εξουσία θεωρεί τις αστυνομικές δυνάμεις ένοχες σε πρώτο βαθμό. Ωστόσο, αντί να αποδεχθεί τη δικαστική απόφαση, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να στρέφεται εναντίον μου σε δεύτερο βαθμό, για να προστατεύσει τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων. Δυστυχώς, χρειάζομαι ένα τεράστιο ποσό για να αντιμετωπίσω τη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη. Δεν έχω πλέον την οικονομική ικανότητα να χειριστώ ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό (15.000 ευρώ).

Γι ‘αυτό ζητώ τη βοήθεια και την υποστήριξή σας σε μια υπόθεση που αφορά την ελευθερία του Τύπου και της Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ας ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα: Δεν μπορώ να ακούσω!»

Πηγή: gogetfunding.com

Διαβάστε επίσης: Κάρφωσαν μαχαίρι στην πόρτα του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter