Ο διάσημος Πύργος της Πίζας άρχισε να… ισιώνει (Video)

Ο διάσημος Πύργος της Πίζας άρχισε να… ισιώνει (Video)

Ο διάσημος Πύργος της Πίζας, γνωστός για την κλίση του, έχει σταματήσει πια να γέρνει… τόσο.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, οι μηχανικοί προσπαθούν να ισιώσουν το φημισμένο καμπαναριό της Τοσκάνης. Τελικά, κατάφεραν να το ισιώσουν κατά τέσσερα ολόκληρα εκατοστά.

Ο Roberto Cela, από την Opea della Primaziale Pisana, τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση της πλατείας όπου βρίσκεται ο Πύργος, εξήγησε πως η ομάδα του «τοποθέτησε μία σειρά από σωλήνες και πήρε χώμα από την αντίθετη πλευρά απ΄όπου γέρνει ο πύργος.

«Με το που το πήραν το χώμα κάτω από τη βάση του, ο πύργος ίσιωσε λίγο» είπε ο Roberto Cela και πρόσθεσε πως προστέθηκε στο κατώτερο επίπεδο του πύργου ένας πρόσθετος κεραμικός χάλυβας για να σταθεροποιηθεί η δομή του.

«Πρακτικά, μελετήσαμε πώς κατασκευάστηκε ο πύργος, ο οποίος αποτελείται από δύο ανεξάρτητα πέτρινα τεμάχια», είπε.

Ο πύργος του 12ου αιώνα άνοιξε ξανά για το κοινό το 2001, αφού είχε κλείσει για περισσότερο από μια δεκαετία προκειμένου οι μηχανικοί να επέμβουν και να μειώσουν την κλίση του. Χρησιμοποιώντας τότε οι μηχανικοί εκατοντάδες τόνους μολύβδου ως αντίβαρα στη βάση και εξάγοντας το έδαφος από κάτω από τα θεμέλια, είχαν καταφέρει να τον ισιώσουν κατά 43,1 εκατοστά. πλέον είναι πιο ίσιος άλλα τέσσερα εκατοστά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter