Ο διασώστης του Σουμάχερ «λύνει» τη σιωπή του πέντε χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα στις Άλπεις

Ο διασώστης του Σουμάχερ «λύνει» τη σιωπή του πέντε χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα στις Άλπεις

Τις στιγμές αμέσως μετά το σοβαρό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ φέρνει στο «φως» ο υπεύθυνος για τη διάσωσή του, με τη συμπλήρωση πέντε ετών.

Το ημερολόγιο δείχνει 29 Δεκεμβρίου του 2013 και η υφήλιος «παγώνει» από την είδηση ότι ο πολυνίκης της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, είχε πολύ σοβαρό ατύχημα ενώ έκανε σκι και διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. Φήμες λένε πως ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν είναι πλέον «καθηλωμένος» στο κρεβάτι. Ωστόσο, η οικογένεια του τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο Στέφαν Μποζόν, υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης του Savoyen και τότε υπεύθυνος για τον συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης, έλυσε τη σιωπή του στο γερμανικό περιοδικό Focus για το τραγικό ατύχημα που διέκοψε την σταδιοδρομία του πάλαι ποτέ πιλότου της Ferrari. Μίλησε για τα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα στο γαλλικό θέρετρο Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις.

«Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο είπαν ότι επειδή ο χώρος που συνέβη ήταν δίπλα στην πλαγιά, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να τον μεταφέρουν με προσοχή. Και ήταν ξεκάθαρο πως ήταν πολύ σοβαρό, διαφορετικά δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει ελικόπτερο. Ο κος Σουμάχερ ήταν τυχερός», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για το τι συνέβη όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε δίπλα στην πλαγιά, σχολίασε: «Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά από την βάση ελικοπτέρων στην Κουρσεβέλ μέχρι το Μέριμπελ. Θυμάμαι ακόμα ότι οι γιατροί έκτακτης ανάγκης του ελικοπτέρου είχαν προβλήματα με τις πρώτες βοήθειες λόγω της θέσης του ατυχήματος. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να πετάξουν πρώτα για το Μουτιές για να τον σταθεροποιήσουν. Στην συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ».

Όσον αφορά την έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος: «Κάποιοι από τους ανθρώπους μας ήταν ήδη στο σημείο το ίδιο απόγευμα. Εγώ πήγα την επόμενη ημέρα, πήρα φωτογραφίες, μίλησα με ειδικούς. Είδα επίσης, την πέτρα που χτύπησε το κεφάλι του. Το θέμα ήταν πως είχε χιονίσει τόσο λίγο τις προηγούμενες ημέρες που οι πέτρες ήταν ελαφρά καλυμμένες με χιόνι. Δεν μπορούσε να δεν την πέτρα. Αλλά αν είχε χιονίσει περισσότερο, ο Σουμάχερ πιθανότατα θα είχε γλιστρήσει από την πρώτη πέτρα. Ο Σουμάχερ ήταν σαφώς εκτός της οργανωμένης περιοχής της πλαγιάς εκείνη τη στιγμή. Αλλά μόνο κατά μερικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έφταιγε ο υπεύθυνος του θερέτρου. Γιατί αν βγεις εκτός, έχεις εσύ την ευθύνη».

«Όχι, δεν ξέρω πως είναι. Αλλά σκέφτομαι συχνά αυτό το ατύχημα. Για παράδειγμα, όταν βλέπω πλαγιές με πέτρες στην άκρη. Γι’ αυτό θα ήθελα να ακούσω καλά νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ», είπε ερωτηθείς εάν έχει νέα για την υγεία του βετεράνου πιλότου της «Scuderia».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter