Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Η επιβολή ποινής στον Ναβάλνυ και η πανδημία

Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Η επιβολή ποινής στον Ναβάλνυ και η πανδημία

Στη Γερμανία η φυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνυ κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα, όπως και η ανησυχία για την πανδημία και τα εμβόλια. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει κεντρικό τίτλο: «Ο Ναβάλνυ φυλακίστηκε για 2 χρόνια και οχτώ μήνες» ενώ αναφέρει και τις ταραχές στη Μόσχα. Επίσης γράφει ότι «η μετάλλαξη προκαλεί ανησυχίες για την προστασία του ανοσοποιητικού». Η Süddeutsche Zeitung αναφέρει την πρόθεση της ΕΕ να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη εμβολίων, και αναφέρεται στην φυλάκιση του Ναβάλνυ. Η Die Welt γράφει ότι «Ο Ναβάλνυ καταδικάστηκε σε στρατόπεδο φυλακής» κι αναρωτιέται αν «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού θα επεκταθεί;»

Στη Γαλλία ο Τύπος ασχολείται με τα εμβόλια και τις συνέπειες της πανδημίας. Η Le Monde γράφει: «Απαγόρευση κυκλοφορίας, τηλε-εργασία: επιβεβλημένοι έλεγχοι», ενώ φιλοξενεί συνέντευξη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που δηλώνει ότι: «Η στρατηγική των εμβολιασμών είναι η σωστή».

H Libération αφιερώνει ολοσέλιδη φωτογραφία στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Βενσάν Μπολορέ με τον τίτλο: «Το τέλος ενός λύκου», αναφερόμενη στην αναμενόμενη το Φεβρουάριο του 2022 αποχώρησή του από την επαγγελματική πορεία, με νύξεις για εμπλοκή του στην πολιτική σκηνή εν όψει προεδρικών εκλογών. Η Humanité έχει κεντρικό θέμα την αστοχία με τα εμβόλια, βάζοντας τίτλο: «Μέσα στο παρασκήνιο του φιάσκο με την AstraZeneca». Η Le Figaro έχει κεντρικό τίτλο: «Η Γαλλική έρευνα στα σκοινιά από την πανδημία» αναφέροντας ότι η εγκατάλειψη του ινστιτούτου Παστέρ και η αποτυχία της Sanofi να αναπτύξει εμβόλιο είναι μόνο τα πιο φανερά σημάδια της πτώσης της επιστημονικής έρευνας στη χώρα. Επίσης αναφέρεται και στην ποινή στο Ναβάλνυ.

Στην Ισπανία η El País έχει τίτλο: «Ο ‘νόμος-τρανς’ προτείνει την αλλαγή φύλου μόνο με μια δήλωση», ενώ αφιερώνει και χώρο για την ποινή 3,5 ετών στο Ναβάλνυ. Η El Mundo έχει κεντρικό θέμα: «Ο Σάντσεθ υποστηρίζει την πρόταση της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας (ERC) για αμνηστία στους κρατούμενους του 1-Ο» αναφερόμενη στο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Καταλονίας την 1η Οκτωβρίου 2017, το οποίο έχει επικρατήσει να αναγράφεται χάριν συντομίας στα ισπανικά Μέσα με το αριθμωνύμιο «1-Ο». Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σάντσεθ και οι Ποδέμος δέχονται να συνομιλήσουν με αυτονομιστές ενώ το Λαϊκό Κόμμα θεωρεί ότι θα είναι το πρώτο σύμφωνο προς ένα «τριμερές μέλλον».

Στη Βρετανία οι εφημερίδες αφιερώνουν μεγάλο μέρος των πρωτοσέλιδών τους για να φιλοξενήσουν φωτογραφίες του υπεραιωνόβιου βετεράνου Τομ Μουρ, ο οποίος πέθανε από κορονοϊό. Ο «Κάπτεν Τομ», όπως τον αποκαλούσαν, είχε συγκινήσει πέρυσι με την κίνησή του να συγκεντρώσει χρήματα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο Guardian αναφέρεται στον τρόπο που σκοπεύει το κόμμα των Εργατικών να επανακτήσει την εκλογική υπεροχή στις περιοχές που παραδοσιακά είχε μεγάλη επιρροή αλλά την έχασε στις τελευταίες εκλογές: «Αποκάλυψη: η στρατηγική των Εργατικών για να ξανακερδίσουν το κόκκινο τείχος». Οι Times γράφουν: «Το εμβόλιο της Οξφόρδης μειώνει την διάδοση του κορονοϊού». Στο ίδιο μήκος κύματος η Daily Telegraph: «Ένα εμβόλιο Οξφόρδης μειώνει τη μετάδοση». Τέλος, ο Independent γράφει για την ανησυχία των επιστημόνων: «Προειδοποίηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εξελιχθεί σε ιικό ‘χωνευτήρι’».

Στην Ιταλία η πρόσκληση του Προέδρου Ματαρέλα στο Μάριο Ντράγκι για να ερευνήσει το ενδεχόμενο σχηματισμού τεχνοκρατκής κυβέρνησης και αποφυγής της πρόωρης κάλπης μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Η La Repubblica έχει τίτλο: «Η ώρα του Ντράγκι». Η Il Messaggero: «Επείγον στην Ιταλία: το χαρτί Ντράγκι». Η La Stampa: «Οι χτίστες», με φωτογραφία των δύο ανδρών. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Κυβέρνηση, ο Λόφος καλεί τον Ντράγκι» αναφερόμενη στο λόφο του Κιρινάλε, όπου είναι χτισμένο το ομώνυμο παλάτι, που λειτουργεί ως προεδρική κατοικία.

Στη Σουηδία η Dagens Nyheter γράφει για τη φυλάκιση του Ναβάλνυ. Στην Πολωνία η Gazeta Wyborcza έχει τίτλο: «Νέα τάξη στην υγεία, ο κεντρικός έλεγχος επέστρεψε», αναφερόμενη στις επενδύσεις που θα γίνουν στον τομέα της υγείας από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και ταμεία.

Στις ΗΠΑ Οι New York Times γράφουν για την διαδικασία παραπομπής του Τραμπ: «Η Βουλή των αντιπροσώπων θεωρεί τον Τραμπ ‘μοναδικό υπεύθυνο’ για τις ταραχές στο Καπιτώλιο». Επίσης κάνει αναφορά στις χρόνιες παθογένειες που εμποδίζουν την ισότητα στο μοίρασμα των εμβολίων: «Εκεί που οι φτωχοί υποφέρουν περισσότερο, οι πλούσιοι βρίσκουν εμβόλια». Η Washington Post γράφει: «Αναφερόμενοι σε ‘προδοσία’, οι Δημοκρατικοί δίνουν το περίγραμμα της υπόθεσης εναντίον του Τραμπ», για τη διαδικασία παραπομπής του πρώην προέδρου από τη Βουλή. Οι Financial Times γράφουν: «Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες επλήγησαν με απώλειες ρεκόρ από το lockdown και τον ακτιβισμό για καθαρά καύσιμα» ενώ έχουν και μια αναφορά στο Ναβάλνυ. Η Wall Street Journal σε αμιγώς οικονομικό τόνο: «GameStop και άργυρος πέφτουν καθώς οι όροι επένδυσης γίνονται αυστηρότεροι», αναφερόμενη στη μεγάλη πτώση, 60%, που κατέγραψε η μετοχή της αλυσίδας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών στην τελευταία συνεδρίαση του χρηματιστηρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter