Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Καταδίκη Σαρκοζί και εκκλήσεις για περισσότερα εμβόλια στους πρόσφυγες της Γερμανίας

Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Καταδίκη Σαρκοζί και εκκλήσεις για περισσότερα εμβόλια στους πρόσφυγες της Γερμανίας

Ένας γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στην Γαλλία όπως είναι φυσικό κυριαρχεί το θέμα της καταδίκης του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί σε τρία χρόνια φυλακή, τα δύο με αναστολή. Η Libération γράφει: «Σαρκοζί καταδικασμένος: δικαιοσύνη για όλους». Ο πρώην πρόεδρος καταδικάστηκε για διαφθορά και άσκηση επιρροής ενώ εκδήλωσε την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση. Η Le Monde γράφει: «Σαρκοζί: οι λόγοι μιας καταδίκης». Η Le Figaro: «Σαρκοζί καταδικασμένος: έξαψη και αντιπαράθεση». Η Humanité: «Διεφθαρμένος επικεφαλής», αναφέροντας ότι ο Σαρκοζί είναι ο πρώτος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας που καταδικάζεται.

Στην Ισπανία η El País γράφει: «Ένα διάταγμα θα θέσει τέλος στις τρίχρονες σπουδές». Το υπουργείο σχεδιάζει να βάλει τέλος στις σύντομες σπουδές που δεν προσφέρουν γενική εκπαίδευση και θεωρούνται ένας σύντομος δρόμος στην αγορά εργασίας. Η El Mundo: «Κόλαφος από Συμβούλιο του Κράτους σε Κυβέρνηση: Η απόφαση που απέκρυψε ο Σάντσεθ λογοκρίνει την έλλειψη ελέγχου των κονδυλίων». Η έκθεση που απέκρυψε η κυβέρνηση αναφέρει ‘ανησυχία’ για ‘σοβαρές ανεπάρκειες’ στο διάταγμα για την διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ.

Περισσότεροι εμβολιασμοί για τους πρόσφυγες 

Στη Γερμανία οι τοπικοί άρχοντες καλούν για αλλαγή στρατηγικής του εμβολιασμού στα hotspot προσφύγων. Η Süddeutsche Zeitung: «Ο Ζέντερ θέλει περισσότερα εμβόλια για τα hotspot», αναφερόμενη στον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και ανερχόμενο πολιτικό της συντηρητικής παράταξης της Γερμανίας, Μάρκους Ζέντερ. Επίσης ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσνερ ζητά διαφορετική προσέγγιση στις περιοχές κοντά στα σύνορα. Στο ίδιο κύματος η Die Welt: «Η Σαξονία απαιτεί εμβολιασμούς από τα 18 στα hotspot», ενώ ο Κρέτσνερ δηλώνει ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό στις περιοχές που συνορεύουν με την Τσεχία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα παλιά εργαλεία. Τέλος, η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει δήλωση του υπουργού οικονομικών Πέτερ Άλτμαϊερ: «Ο Άλτμαϊερ στηρίζει το άνοιγμα ακόμα και αν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα».

Στην Βρετανία ο υπουργός Υγείας προτρέπει τους πολίτες να εμπιστευθούν το εμβόλιο της Οξφόρδης, ενώ ο κορονοϊός σνεχίζει να εξελίσσεται. Ο Guardian γράφει: «Ο Χάνκοκ κραδαίνοντας τα δεδομένα παροτρύνει την ΕΕ να ξανασκεφτεί το εμβόλιο της Οξφόρδης», ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προσπαθεί να πείσει το κοινό ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την AstraZeneca, είναι το ίδιο αποτελεσματικό με εκείνο της Pfizer. Ο Independent γράφει: «Οι μεταλλάξεις ακόμα εξελίσσονται προς την ‘κορυφή της προσαρμοστικότητας’», η επικεφαλής του προγράμματος γενετικής επιτήρησης, Σάρον Πίκοκ, μέσω της εφημερίδας προειδοποιεί ότι ο κορονοϊός εξελίσσεται ακόμα για να γίνει πιο προσαρμοσμένος στον άνθρωπο. 

Η Daily Telegraph γράφει: «Λιγότεροι από δέκα ασθενείς Covid άνω των 80 στέλνονται σε ΜΕΘ κάθε μέρα», ο Χάνκοκ επαινεί τους εμβολιασμούς, καθώς έχουν μειωθεί δραματικά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από τις μεγάλες ηλικιακές ομάδες. Οι Times: «Το ψηφιακό διαβατήριο θα ξεκλειδώσει την Ευρώπη για τους βρετανούς τουρίστες»• η εφημερίδα αναφέρεται στο σχέδιο που παρουσίασε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τα ψηφιακά διαβατήρια που θα έχουν έρθει μέχρι το καλοκαίρι.

Στην Ιταλία ο Ντράγκι επιστρατεύει τη βοήθεια ενός στρατηγού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Corriere de la Sera γράφει: «Επείγουσα ανάγκη, ο Αρκούρι απομακρύνεται» νέος έκτακτος επίτροπος για τον κορονοϊό στη θέση του Ντομένικο Αρκούρι τοποθετείται ο στρατηγός Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο. Στο ίδιο μήκος κύματος η La Repubblica γράφει: «Ένας στρατηγός κόντρα στον ιό». Η La Stampa: «Ο Ντράγκι κλείνει την εποχή Κόντε-Αρκούρι». Η Il Messaggero: «Οι λοιμώξεις συνεχίζονται, κορύφωση στο Λάτιο. Εμβόλια: επεμβαίνει ο Στρατός».

Στις ΗΠΑ η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μπάιντεν και η Γερουσία προωθούν το νομοσχέδιο χωρίς την αύξηση στους μισθούς», ο πρόεδρος προσπαθεί να κρατήσει τους Δημοκρατικούς στη γραμμή του, μετά την αποτυχία της συμπερίληψης της αύξησης του κατώτατου μισθού στο νομοσχέδιο για το πακέτο ανάκαμψης. Η Washington Post: «Ανησυχίες για ανισότητα στο τελευταίο εμβόλιο», αναφέρεται στις ενδεχόμενες διακρίσεις σε σχέση με τις περιοχές και τις κοινωνικές ομάδες που θα έχουν πρόσβαση στο τρίτο εμβόλιο που πήρε έγκριση στις ΗΠΑ, εκείνο της Johnson& Johnson. Οι Financial Times: «Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή για συμφωνία διαφθοράς με δικαστή». Τέλος, οι New York Times: «Στις πρώτες γραμμές μιας αδυσώπητης μάχης», ρεπορτάζ από το νοσοκομείο Χόμερτον στο Λονδίνο. Καθώς η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει το σταδιακό άνοιγμα, οι ΜΕΘ και τα νεκροτομεία είναι ακόμα γεμάτα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter