Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Ο Ντράγκι, ο σχηματισμός κυβέρνησης και… στο βάθος κορονοϊός

Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Ο Ντράγκι, ο σχηματισμός κυβέρνησης και… στο βάθος κορονοϊός

Στην Ιταλία κυριαρχούν οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει ο Μάριο Ντράγκι. Η La Repubblica γράφει: «Ντράγκι: ένα πρόγραμμα κοινωνικής συνοχής». Στην La Stampa διαβάζουμε: «Κυβέρνηση, τα τρία αγκάθια του Ντράγκι» για τις διαφορές που υπάρχουν όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, την σύνθεση και το πρόγραμμα της κυβέρνησης του πρώην τραπεζίτη. Η Corriere de la Sera : «Το Δημοκρατικό Κόμμα δε θα βάλει βέτο στην Λέγκα. Ο Σαλβίνι προτάσσει την συνοχή ενώ ο Κόντε δηλώνει ότι δε θα λάβει μέρος στην κυβέρνηση».

Στη Γαλλία η Le Monde γράφει: «Οι κερδισμένοι της ‘περιορισμένης οικονομίας’», αναφερόμενη στις εταιρείες τεχνολογίας που αύξησαν τα έσοδα και την επιρροή τους τον καιρό της καραντίνας. Η Le Figaro: «Η Γαλλία αντιμέτωπη με την μάστιγα του πολέμου των συμμοριών», με αφορμή την περίπτωση του σκληρού λυντσαρίσματος του 15χρονου Γιούρι κάνει λόγο για αύξηση στις βίαιες ενέργειες. Η Libération: «Βιρμανία, η κραυγή του λαού» για τις διαδηλώσεις στη Μυανμάρ, μετά το πραξικόπημα. Η Humanité: «Το τέλος της ατιμωρησίας» για τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ, όπως γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στην απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ερευνήσει τις παραβάσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Στη Γερμανία εξετάζεται το ενδεχόμενο χαλάρωσης της καραντίνας. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Τσέντσερ, είναι πολύ νωρίς για χαλάρωση» δήμαρχος του Αμβούργου προειδοποιεί. Η Die Welt: «Η μοίρα των δημοκρατιών μας» αναφερόμενη στους τεχνολογικούς γίγαντες που αποκτούν όλο και πιο αναβαθμισμένο ρόλο στην εποχή μας. Ενώ παραθέτει και τα σχέδια των Βουλευτών των ομόσπονδων κρατιδίων για την έξοδο από το λοκντάουν. Η Der Tagesspiegel περιγράφει την κατάσταση με ένα λιτό και περιεκτικό τίτλο: «Καμία χαλάρωση εν όψει».

Στην Ισπανία η El País γράφει: «Η πορεία της καραντίνας έσπασε το ρεκόρ των μαθητών που περνάνε στην επόμενη τάξη», ενώ αναφέρει ότι ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας θα δώσει έγγραφα για τα κρυφά ταμεία του κόμματος. Η El Mundo: «Οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Καταλανικής Αριστεράς προτιμούν τον Πουτζδεμόν από τον Ίγια», παρουσιάζοντας μια έρευνα πρόθεσης ψήφου εν όψει των εκλογών στην Καταλωνία που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή.

Στη Βρετανία ανησυχούν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης απέναντι στο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορονοϊού. Η Daily Telegraph έχει τίτλο: «Έχετε πίστη στο εμβόλιο της Οξφόρδης, προτρέπει υπουργός» αναφερόμενη στον Ναντίμ Ζαχάβι, υπουργός Επιχειρηματικής δραστηριότητας και επιβλέποντος της ανάπτυξης εμβολίων για τον κορονοϊό, μετά την δημοσίευση αποτελεσμάτων που δείχνουν ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης παρέχει μειωμένη προστασία έναντι του νοτιοαφρικανικού στελέχους. Οι Times γράφουν: «Το εμβόλιο του φθινοπώρου αποτελεσματικό εναντίον των νέων στελεχών της Covid-19. Ο Independent: «Τα νοσοκομεία αψηφούν τις αρχές για να αυξήσουν τον προσωπικό εξοπλισμό προστασίας» καταγράφοντας την ανησυχία για την εξάπλωση στις νοσοκομειακές μονάδες μετά από 35.000 μολύνσεις σε έξι μήνες. Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Guardian: «Η Βασίλισσα άσκησε πίεση για αλλαγή σε νόμο ώστε να κρύψει τον πλούτο της».

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η New York Times έχει τίτλο: «Για τους λατίνο του Λος Άντζελες, το κόστος της ανισότητας είναι ο θάνατος» γράφοντας για την απώλεια δύο μεταναστών οικογενειαρχών στα υπερπλήρη νοσοκομεία. Η Washington Post γράφει: «Η σύγχυση καταστρέφει την διανομή των εμβολίων στην D.C.» αναφερόμενη στις ελλείψεις στα εμβόλια, την αλλαγή κανόνων και τις περιπλεγμένες εγγραφές που συγχύζουν τους πολίτες. Η Wall Street Journal: «Οι ρυθμιστικές αρχές επιβλέπουν την GameStop». Αναφέρεται στις ακροάσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Κογκρέσο για και τις ενέργειες τόσο της Επιτροπής Χρηματιστηριακών Προϊόντων όσο και του Υπουργείου Οικονομικών για να ελέγξουν αν συνέβη οποιαδήποτε παρατυπία. Τέλος, οι Financial Times: «Το Tik Tok σχεδιάζει την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου απειλώντας την Silicon Valley». Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν σύνδεσμο με προϊόντα ενώ εξετάζει την πιθανότητα ψώνια σε ζωντανή μετάδοση (live streaming).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter