Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Ο Πάπας για πρώτη φορά στο Ιράκ – Σκέψεις για συμπληρωματικό προϋπολογισμό στη Γερμανία

Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Ο Πάπας για πρώτη φορά στο Ιράκ – Σκέψεις για συμπληρωματικό προϋπολογισμό στη Γερμανία

Ένας γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ξεκινώντας από τη Γαλλία, η Libération γράφει: «Ο Πάπας στο Ιράκ για πρώτη φορά», ο αρχηγός της καθολικής εκκλησίας φτάνει σήμερα σε ιρακινό έδαφος, μια ιστορική επίσκεψη μεγάλου ρίσκου σε μια χώρα χτυπημένη. Μεγάλο στοίχημα ο διάλογος με το Ισλάμ. Η Le Figaro έχει τίτλο: «Η Ευρώπη βουτηγμένη στην μεγάλη εμβολιαστική αταξία». Απέναντι στην βραδύτητα της ΕΕ και στην καθυστέρηση της διανομής από τις φαρμακευτικές, έξι χώρες μέλη ‘σπάνε τη γραμμή’ για να εξασφαλίσουν τη βοήθεια της Κίνας, της Ρωσίας και του Ισραήλ. Και η Humanité: «Οι καινούριες χάρες του προέδρου των πλούσιων», με την κρίση σε πλήρη εξέλιξη, η εξουσία ετοιμάζει νέα δώρα στους μεγαλομετόχους και τη μεγάλη περιουσία.

Επόμενος σταθμός η Γερμανία η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Ο Σόλτς σχεδιάζει περαιτέρω χρέη». Για να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος της κρίσης της πανδημίας, ο υπουργός Οικονομικών θέλει να παρουσιάσει έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Αυτός προορίζεται να πληρώσει την ενίσχυση στις επιχειρήσεις, τα επιδόματα τέκνου και τα τεστ Covid. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Τα κρατίδια ανακοινώνουν το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων» Η ένωση εμπόρων επικρίνει τις αποφάσεις για την πανδημία, ενώ το εμβόλιο της AstraZeneca εγκρίνεται για τους ηλικιωμένους. Και η Die Welt: «Η γερμανική οικονομία θέλει να βοηθήσει τώρα με τα εμβόλια», εταιρείες και ενώσεις προσφέρουν τη δυνατότητα εμβολιασμού στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να επιταχύνει το ρυθμό ανοσοποίησης του πληθυσμού. Η πρόσταση θα συζητηθεί μεταξύ των επιχειρήσεων και της Μέρκελ.

Στη Βρετανία, όπου οι Times γράφουν: «Η φορο-επιδρομή του προϋπολογισμού δίνει δημοσκοπικό προβάδισμα στον Τζόνσον», οι Συντηρητικοί ανοίγουν τη διαφορά τους από τους Εργατικούς στις 13 μονάδες. Επίσης γράφει ότι «οι Βρετανοί τουρίστες επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Κύπρο από την 1η Μαΐου», χωρίς περιορισμό μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες. Ο Guardian γράφει: «Ο Σουνάκ δέχεται πυρά καθώς προσφέρεται 1% αύξηση μισθού στο προσωπικό του NHS». Η Daily Telegraph: «Η στροφή 180 μοιρών στο εμβόλιο της Οξφόρδης», η Γερμανία αλλάζει στάση για το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ η Ιταλία μπλοκάρει την εξαγωγή του. Ο Independent: «Αποζημίωση έξι ψηφίων στην υπόθεση bullying από την Πατέλ», ο λόγος για την αποζημίωση, ύψους £340 χιλιάδων, για την παραίτηση του Φίλιπ Ράτναμ, γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, το Φεβρουάριο του 2020 με κατηγορίες για εργασιακό bullying από την υπουργό Πρίτι Πατέλ.

Στην Ισπανία η El País γράφει: «Η κυβέρνηση απαγορεύει τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου στους δρόμους της Μαδρίτης» προκαλώντας την οργή φεμινιστικών οργανώσεων. Η El Mundo: «Ο Σάντσεθ ξαναδημιουργεί ένα τέλος της ΕΤΑ για να σβήσει τη συμφωνία του με το Bildu». Σε μια συμβολική τελετή, η κυβέρνηση κατέστρεψε 1.300 όπλα από τρομοκρατικές οργανώσεις, βάζοντας ένα οδοστρωτήρα να περάσει από πάνω τους! Κανείς από τους προηγούμενους τέσσερις πρωθυπουργούς που αντιμετώπισαν την τρομοκρατία δεν΄εδωσε τοπαρόν, ούτε ενώσει των θυμάτων ούτε υπουργοί των Ποδέμος. Πρόσφατα ο Σάντσεθ έκανε συμφωνία με το αυτονομιστικό βασκικό κόμμα Bildu, που θεωρείται πολιτικός επίγονος του Batasuna, του πολιτικού σκέλους της ΕΤΑ.

Στην Ιταλία σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η παραίτηση Τζινγκαρέτι, για την οποία δεν είχε ενημερώσει κανένα. Corriere de la Sera: «Ο Τζινγκαρέτι παραιτείται, το Δημοκρατικό κόμμα σε σοκ», ‘Μια ντροπή, εδώ μιλάμε μόνο για καρέκλες’, έγραψε στο Facebook, ανακοινώνοντας την παραίτησή του ο Νίκολα Τζινγκαρέτι, γραμματέας του ΔΚ. Για το ίδιο θέμα η La Stampa: «Τζινγκαρέτι: ‘Ντρέπομαι για το ΔΚ’». Η La Repubblica γράφει: «Ο Ντράγκι σταματά την AstraZeneca». ‘Όχι στις εξαγωγές εμβολίων’, τη στιγμή που τα κρούσματα ανεβαίνουν στη Λομβαρδία όπου κλείνουν όλα τα σχολεία. Και η Messaggero: «Εμβόλια, στοπ στις εξαγωγές» η κυβέρνηση μπλοκάρει 250 χιλιάδες φιαλίδια του εμβολίου της AstraZeneca που προορίζονταν για την Αυστραλία. Η εταιρεία παραβίασε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Στις ΗΠΑ η Wall Street Journal: «Ο Πάουελ υπόσχεται σταθερή πολιτική καθώς τα επιτόκια ανεβαίνουν», ο διοικητής της FED Τζερόμ Πάουελ υποσχέθηκε ότι οι πολιτικές «εύκολου χρήματος» θα παραμείνουν αλλά δεν είπε τίποτα για τα αυξανόμενα επιτόκια των έντοκων γραμματίων, που τα ώθησε ακόμα ψηλότερα. Η Washington Post: «Επίδειξη δύναμης στο Καπιτώλιο», η Εθνοφρουρά της Πενσυλβάνια μαζεύτηκε την Πέμπτη έξω από το Καπιτώλιο υπό τον φόβο επεισοδίων από τη συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων που έλεγαν ότι η 4η Μαρτίου θα ήταν η μέρα που θα επέστρεφε ο Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία. Οι Financial Times: «Η Ιταλία σταματά την AstraZeneca από τον να παραδώσει εμβόλια στην Αυστραλία αφού δεν έπιασε τους στόχους της ΕΕ». Τέλος οι New York Times: «Ένα μονοδοσικό εμβόλιο θα μπορούσε να πλατύνει την εμβέλεια των ανοσοποιητικών προσπαθειών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter