Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων

Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων

Ένας γύρος στα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ιταλία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία.

Στην Ιταλία κυριαρχεί το σχέδιο δράσης της νέας κυβέρνησης και οι συνέπειες στο Κίνημα 5 Αστέρων από το σχηματισμό της. Η La Repubblica γράφει: «Εμβόλια, ο Ντράγκι επιταχύνει», σχέδιο για περισσότερες δόσεις και κέντρα εμβολιασμού για την ανοσοποίηση των μισών Ιταλών πολιτών μέχρι τον Ιούνιο. Η La Stampa γράφει: «Μοντέλο Γένοβας για την Ανάκαμψη», κάνοντας τον παραλληλισμό μεταξύ της εκμετάλλευσης των επιδοτήσεων από το ταμείο ανάκαμψης και την ανακατασκευή σε 15 μήνες της γέφυρας Μοράντι στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, πράγμα πρωτοφανές στα ιταλικά χρονικά. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Ψήφος εμπιστοσύνης στο Ντράγκι. Το Κ5Α καταρρέει»• τα 5 Αστέρια στο χάος με 31 ακόμα ‘αντάρτες’, ενώ ανακοίνωσαν την αποπομπή 15 γερουσιαστών.

Στις ΗΠΑ τα πρωτοσέλιδα ασχολούνται με τα προβλήματα που προκάλεσε το πολικό ψύχος στο Τέξας. Οι New York Times γράφουν: «Οι Τεξανοί αντιμέτωποι με νέα κρίση: λιγοστό πόσιμο νερό», όπως και η Washington Post: «Κρίση νερού, η ζημιά απλώνεται στο Τέξας», ενώ το ρεύμα αποκαθίσταται για σχεδόν 2 εκατομμύρια. Η Wall Street Journal γράφει για την ‘επίσκεψη’ του οχήματος Perseverance (Αντοχή) στον κόκκινο πλανήτη: «Ο Άρης υποδέχεται μια άψογη προσαρείωση του οχήματος της NASA». Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι Financial Times: «Ο Μακρόν καλεί για επείγουσα παροχή εμβολίων για τον κορονοϊό στα φτωχότερα κράτη», σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μακρόν, επισημαίνει τους κινδύνους της ανισότητας λίγο πριν τη σύνοδο των G-7.

Στη Βρετανία φιγουράρει η φωτογραφία της επιφάνειας του Άρη από το όχημα της NASA. Πέρα από αυτό, κυριαρχούν οι πτυχές της κρίσης που έφερε η πανδημία. Η Daily Telegraph γράφει: «Αποκάλυψη: τα δεδομένα για τα εμβόλια που στρώνουν το μονοπάτι προς την ελευθερία», αφού τα πρώτα δεδομένα στον ‘πραγματικό κόσμο’ δείχνουν ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης και της Pfizer μειώνουν κατά δύο τρίτα τις μολύνσεις. Οι Times έχουν τίτλο: «Ελπίδες για διακοπές στο εξωτερικό», κάνοντας λόγο για συζητήσεις μεταξύ υπουργών για το εμβολιαστικό διαβατήριο και τις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για ενδεχόμενη τουριστική συμφωνία. Ο Guardian: «Το Facebook δέχεται πυρά από την παγκόσμια κοινότητα για την απαγόρευση στην Αυστραλία». Η εταιρεία κατηγορείται ότι προσπαθεί να εκβιάσει μια δημοκρατία με το μπλοκ στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Ο Independent: «Οι εργαζόμενοι του NHS ‘σε κίνδυνο από ανεπαρκή εξοπλισμό προστασίας’», δημοσιεύοντας τις ανησυχίες από οργανώσεις υγείας.

Στη Γαλλία η Le Monde γράφει: «Πανεπιστήμια: η Φρεντερίκ Βιντάλ αυξάνει την δυσφορία» αναφερόμενη στην υπουργό ανώτατης εκπαίδευσης που ανακοίνωσε έρευνα για τον ακτιβισμό στα πανεπιστήμια. Η Le Figaro: «Πυρηνικό πρόγραμμα: Το Ιράν σκληραίνει τον τόνο απέναντι στον Τζο Μπάιντεν», η Τεχεράνη πληθαίνει τα προσκόμματα για μια συμφωνία για να ενισχύσει τη θέση της εν όψει μιας νέας διαπραγμάτευσης. Η Libération: «Κυβερνοεπιθέσεις: ο άλλος ιός», από την αρχή του έτους επτά ιδρύματα στην υγεία έχουν πέσει θύματα κακόβουλων λογισμικών, ο Μακρόν υποσχέθηκε ένα δις στον αγώνα κατά των διαδικτυακών πειρατών.

Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι οικογενειακοί γιατροί πρέπει να εμβολιαστούν σύντομα». Η Süddeutsche Zeitung: «Οι ειδικοί προειδοποιούν για πρόωρη χαλάρωση». Η Die Welt: «Το Facebook αποζητά την αντιπαράθεση: απαγόρευση ειδησεογραφικών ιστοσελίδων», για την διαμάχη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης με την Αυστραλία.

Στην Ισπανία υπάρχει έντονη κριτική για τους Ποδέμος και το πώς επηρεάζουν την κυβέρνηση. Η El País: «Οι Ποδέμος ρηγματώνουν περισσότερο την κυβέρνηση με το να υποστηρίζουν βίαιες διαμαρτυρίες». Το κομμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας κατευθύνει τις επικρίσεις του στην αστυνομία, ενώ το Λαϊκό κόμμα καλεί τον πρωθπουργό Σάντσεθ να απολύσει τον Ιγκλέσιας από αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Η El Mundo γράφει στο ίδιο μήκος κύματος: «Η σιωπή του Σάντσεθ δίνει φτερά στην περιφρόνηση από τον δρόμο του Ιγκλέσιας». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter