Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Φωνές υπέρ της διαγραφής του κορονο-χρέους στη Γαλλία

Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Φωνές υπέρ της διαγραφής του κορονο-χρέους στη Γαλλία

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στη Βρετανία οι Times γράφουν: «Ηχούν οι καμπάνες για 126.000 χαμένες ζωές». Η χώρα σταματά για να θυμηθεί τον ένα χρόνο θυσιών και χωρισμού. Ο Guardian: «Ο Τζόνσον παραδέχεται τα λάθη του αλλά απορρίπτει τις φωνές για δημόσια έρευνα». «Υπάρχουν πολλά πράγματα που ευχόμαστε να είχαμε κάνει διαφορετικά», είπε χτες ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου στη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Independent έχει τίτλο: «Η επικίνδυνη και σκληρή αναδιαμόρφωση της Πατέλ». Το σχέδιο της υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ για ένα νέο σύστημα ασύλου αφήνει τους ευάλωτους πρόσφυγες να ζουν με το φόβο της απέλασης, λένε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Και η Daily Telegraph: «Τα παιδιά παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν από τον Αύγουστο».

Στη Γερμανία επικρατεί σύγχυση για την απόφαση για σκληρό λόκνταουν και κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Απαιτείται ομοιόμορφη εφαρμογή των αποφάσεων για τον κορονοϊό». Αυστηρό λόκνταουν και το Πάσχα καθώς δεν θα επιτραπούν εκκλησιαστικές λειτουργίες αλλά και πασχαλινές διακοπές. Η Süddeutsche Zeitung: «Δώδεκα ώρες και πολλή απογοήτευση». Η αντιπολίτευση, οι επιχειρήσεις, οι θρησκευτικές κοινότητες και οι δάσκαλοι –πολλοί έμειναν απογοητευμένοι με την απόφαση για το λόκνταουν μέσα στο Πάσχα. Ο υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμαϊερ ετοιμάζει δεύτερη οικονομική βοήθεια για τις επιχειρήσεις. Και η Die Welt, αποτυπώνοντας την απογοήτευση: «Κανένα σχέδιο, φαντασιώσεις και ανοησίες: Αγανάκτηση για το συνέδριο για τον κορονοϊό».

Στη Γαλλία η Humanité θίγει ένα ζήτημα που θα απασχολήσει πολύ στο εγγύς μέλλον: «Διαγραφή του κορονο-χρέους: Το τέλος ενός ταμπού». Απέναντι στην δημόσια υπερχρέωση στέκονται οικονομολόγοι και βουλευτές της Αριστεράς που  αποδομούν αυτό το άχθος. Η Le Monde: «Προεδρικές εκλογές: τα ρήγματα στο δημοκρατικό μέτωπο». Κάτι περισσότερο από ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, σχεδόν το ήμισυ των δημοκρατικών κομμάτων, εκτός του κόμματος της Λεπέν δηλαδή, δεν βλέπουν να βάζουν εμπόδια στην εκλογή της Εθνικής Συνέλευσης της Λεπέν. Σε δημοσκοπήσεις, η Λεπέν αναδεικνύεται νικήτρια του πρώτου γύρου και ο Μακρόν στο δεύτερο, με αισθητή απουσία της Αριστεράς. Η Le Figaro: «Η Γαλλία καταφεύγει στην στρατηγική του εμβολιοδρομίου». Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα δεκάδων ‘μεγακέντρων’ εμβολιασμού όπως στο Σταντ ντε Φρανς στο Σαν Ντενί και το στάδιο Βελοντρόμ στη Μασσαλία. Και η Libération: «Συνωμοσιολογία: Ο κίνδυνος της αφαγίας». Έρευνα για τον Τιερύ Κασασνοβάς, έναν γκουρού που υποστηρίζει ότι ο χυμός των λαχανικών θεραπεύει τον καρκίνο και τον κορονοϊό. Η απήχηση του ανησυχεί τις αρχές.

Στην Ισπανία El País: «Ένα λάθος αναγκάζει τον Ιγκλέσιας να αφήσει την κυβέρνηση δυο εβδομάδες νωρίτερα». Ο εκλογικός νόμος της Μαδρίτης απαγορεύει να είναι κανείς υπουργός όταν παρουσιάζει την υποψηφιότητά του. Και η El Mundo: «Ο Άμπαλος έδωσε την αποφασιστική ώθηση στην Plus Ultra παρά το γεγονός ότι το αρνείται». Ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Λουίς Άμπαλος διαβεβαίωσε ότι «δεν είχε καμία σχέση με αυτό», αλλά στην πραγματικότητα έκανε μια ευνοϊκή εισήγηση σχετικά με τη χορήγηση 53 εκατομμυρίων στην αεροπορική εταιρεία Plus Ultra.

Στην Ιταλία η La Repubblica γράφει: «Εμβόλια, η Ευρώπη τώρα ελπίζει στον αμερικάνο σύμμαχο». Ο Μπάιντεν θα λάβει μέρος στην εξ αποστάσεως σύνοδο κορυφής της Ευρώπης, πιθανό το πράσινο φως σε ευρωπαϊκές εταιρείες να παράγουν τα αμερικάνικα εμβόλια. Η Φον ντερ Λάιεν θέτει τους όρους για τις εξαγωγές εμβολίων, ζητώντας αμοιβαιότητα. Η La Stampa: «Καταφθάνουν τα εμβόλια, οι περιφέρειες σε τιλτ». Νέο ρεκόρ θανάτων, στο Πιεμόντε ξεπερνούν τους 10 χιλιάδες. Έτοιμες 6,5 εκατ. φιάλες, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό. Ο Ντράγκι λέει ότι η Ιταλία θα παραμείνει ‘πορτοκαλί’ και μετά το Πάσχα. Η Il Messaggero: «Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά το Πάσχα. Η επιστημονική επιτροπή: η στενωπός μέχρι τις 15 Απριλίου». Οι ειδικοί ανησυχούν για τις μεταλλάξεις, ενώ είναι πιθανή η επιμήκυνση του κλεισίματος. Η Corriere de la Sera: «Τώρα εμβολιάζονται μόνο οι ηλικιωμένοι». Συνέντευξη του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, που δήλωσε ότι σχεδιάζει να φτιάξει ένα εμβολιαστικό κέντρο ανά πόλη.

Στις ΗΠΑ η επικαιρότητα κινείται στον απόηχο της νέας επίθεσης με όπλο στο Κολοράντο. Οι New York Times γράφουν: «Ατλάντα και Μπόουλντερ: 18 θάνατοι σε μια εβδομάδα». Ο ύποπτος στο Κολοράντο είχε στρατιωτικού τύπου τυφέκιο. Η Wall Street Journal: «Ο Μπάιντεν καλεί για ένα νέο νόμο οπλοφορίας καθώς οι επιθέσεις αναζωπυρώνουν το ντιμπέιτ».  Και η Washington Post: «Το αιματοκύλισμα αφήνει άλλη μια πόλη να θρηνεί».

Οι Financial Times σε διαφορετικό μήκος κύματος: «Η AstraZeneca θα δημοσιεύσει περισσότερα δεδομένα για το εμβόλιο μετά την κρούση του κώδωνα από τις ελεγκτικές αρχές». Σε μια σπάνια κίνηση, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων είπε ότι ενημερώθηκε από την ελεγκτική επιτροπή ασφάλειας και δεδομένων της κλινικής δοκιμής ότι η εταιρεία μπορεί να συμπεριέλαβε παλιά δεδομένα που ενδέχεται να επηρεάσουν τα δεδομένα αποτελεσματικότητας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter