Ο διεθνής Τύπος της 31ης Μαρτίου: Αποκάλυψη στη Βρετανία για τη συγκάλυψη των κακοποιήσεων στα ιδιωτικά σχολεία

Ο διεθνής Τύπος της 31ης Μαρτίου: Αποκάλυψη στη Βρετανία για τη συγκάλυψη των κακοποιήσεων στα ιδιωτικά σχολεία

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκών και αμερικανικών εφημερίδων από το documentonews.gr.

Πρώτος σταθμός η Βρετανία, όπου ο Guardian αποκαλύπτει ότι: «Αγνοήθηκε η έκκληση του Γραφείου Προτύπων της Εκπαίδευσης (Ofsted) για περισσότερες εξουσίες ώστε να ελέγξει τις κακοποιήσεις στα ιδιωτικά σχολεία». Η έκκληση της επικεφαλής επιθεωρήτριας του Ofsted, Αμάντα Σπίλμαν, για παραχώρηση δικαιοδοσίας με σκοπό τον έλεγχο των κατηγοριών σεξουαλικών κακοποιήσεων σε ιδιωτικά σχολεία αγνοήθηκε από υπουργούς. Η Daily Telegraph: «Η Μέρκελ και ο Μακρόν στρέφονται στον Πούτιν για εμβόλια». Συζητήσεις με τη Ρωσία μετά την παύση της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca για τους πολίτες της Γερμανίας κάτω των 60 ετών. Οι Times: «Το πολυσυλλεκτικό Ηνωμένο Βασίλειο επαινείται για το κλείσιμο της φυλετικής ψαλίδας». Η εφημερίδα αναδεικνύει την έκθεση της Επιτροπής για τις Φυλετικές και Εθνοτικές Ανισότητες, που αναφέρει ότι η Βρετανία έχει μειώσει τις διακρίσεις σε εκπαίδευση και απασχόληση, όμως δεν αποτελεί ακόμα μια «μετα-φυλετική» κοινωνία. Και ο Independent: «Η θερμότερη μέρα του Μαρτίου εδώ και μισό αιώνα». Η καλοκαιρία έδωσε την ευκαιρία στους βρετανούς να πλημμυρίσουν τις παραλίες.

Στη Γαλλία ο Μακρόν είναι σε δύσκολη θέση. Η Le Monde γράφει: «Κορονοϊός: το τρίτο κύμα προφθάνει την κυβέρνηση». Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία καταγράφουν νέα ρεκόρ ενώ σχολεία κλείνουν στο διαμέρισμα Île-de-France. O Μακρόν συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο υγειονομικής άμυνας σήμερα. Η Le Figaro: «Ο Μακρόν υπό πίεση από τους υπέρμαχους του εγκλεισμού». Παρά τις επικρίσεις από μια μερίδα του ιατρικού κόσμου που ζητά σκληρό λόκνταουν για να ανακόψει την πανδημία, ο γάλλος πρόεδρος ψάχνει ακόμα ένα ασφαλές μονοπάτι. Η Humanité: «Ο Μακρόν προχωρά προς τα πίσω». Μπλεγμένος στις άστοχες βεβαιότητές του, ο γάλλος πρόεδρος καλείται τώρα να αντιδράσει σε μια ανυπόφορη κατάσταση. Σε διαφορετικό μήκος κύματος η Libération: «Ευχαριστούμε Willem». ‘Η ευχαρίστηση ήταν όλη δική μου’. Η εφημερίδα σε ένα ειδικό φύλλο, αφιερώνει την πρώτη σελίδα της στον σπουδαίο ολλανδό γελοιογράφο Willem, που ανακοίνωσε χτες ότι αποσύρεται από την εφημερίδα, μετά από σαράντα χρόνια επαγγελματικής πορείας.

Στην Γερμανία το εμβόλιο της AstraZeneca σταματά να χρησιμοποιείται για τους πολίτες κάτω των 60 ετών. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για τους ηλικιωμένους», ήταν η απόφαση του υπουργού υγείας Γενς Σπαν τη στιγμή που περισσότερες από 30 περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων έχουν αναφερθεί. Η Süddeutsche Zeitung: «Το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για τους πολίτες άνω των 60 ετών» μετά τις υποθέσεις θρομβώσεων. Η Μέρκελ λέει πως “αυτά είναι ευρήματα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε”. Και η Die Welt: «Οι εμβολιασμοί στη Γερμανία καθυστερούν πάλι». Η μόνιμη επιτροπή εμβολιασμών συστήνει το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για τους άνω των 60 ετών ενώ πολλά ομόσπονδα κρατίδια έχουν ήδη σταματήσει να χρησιμοποιούν το εμβόλιο.

Στην Ισπανία η El País γράφει: «Οι Βρυξέλλες απαιτούν μια “περιεκτική και φιλόδοξη” εργατική μεταρρύθμιση». Ο ευρωπαίος επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις αντιδρά στις προτάσεις της υπουργού εργασίας Γιολάντα Ντίαθ απαιτώντας από την Ισπανία αλλαγή που σταματά τον διαχωρισμό μεταξύ μόνιμων και προσωρινών εργαζομένων. Η El Mundo: «Οι ΗΠΑ κατηγορούν την ισπανική κυβέρνηση για επίθεση στον Τύπο». Οι κατηγορίες βρίσκονται στο κεφάλαιο που αφορά την Ισπανία, στην ετήσια έκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Υπουργείου Εξωτερικών, που παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίκεν.

Στην Ιταλία ετοιμάζονται για τους περιορισμούς του Πάσχα. Η La Repubblica: «Η μάχη του Πάσχα». Περιορισμοί σε ταξίδια ακόμα και γι αυτούς που γυρνάνε από χώρες της ΕΕ. Το 86% των κρουσμάτων στην Ιταλία είναι από τη βρετανική μετάλλαξη του ιού. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το ιατρικό προσωπικό ενώ στη Λιγουρία ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα φαρμακεία.  Η La Stampa: «Πρωθυπουργός: “Δεν παραπλανώ τους Ιταλούς”». Αναφορικά με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα ταξίδια, η κυβέρνηση επιμένει στην αυστηρή γραμμή. Η Il Messaggero: «Θα έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι με τους νέους να έχουν εμβολιαστεί». Συνέντευξη της υπουργού εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, που προσθέτει ότι “τον Μάιο θα λάβουν τις δόσεις τους (οι νέοι). Το Πάσχα θα είναι αυστηροί οι περιορισμοί. Το εμβολιαστικό διαβατήριο δε θα είναι υποχρεωτικό”. Και η Corriere de la Sera: «Αυστηροί περιορισμοί στα ταξίδια το Πάσχα». Καραντίνα και μπατονέτα για όσους γυρνάνε από την ΕΕ.

Στις ΗΠΑ η Wall Street Journal γράφει: «Οι τιμές στην οικιστική αγορά  χτυπούν υψηλό 15 ετών». Διψήφιες αυξήσεις στις τιμές των σπιτιών σε όλη τη χώρα παρατηρούνται λόγω της μικρής προσφοράς. Η Washington Post: «Οι λεπτομέρειες στο σχέδιο Μπάιντεν πυροδοτούν συγκρούσεις». Βουλευτές διαφωνούν για το σκοπό και το ύψος του νέου πακέτου. Στο επίκεντρο αυτού του νέου σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης ύψους $2,25 τρις, που παρουσιάζεται σήμερα, είναι η επιδιόρθωση των υποδομών της χώρας και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι Financial Times: «Η BioNTech αυξάνει τους στόχους παραγωγής εμβολίων». Εν μέσω εμβολιαστικού φιάσκου, η εταιρεία ανακοίνωσε χτες μαζί με την Pfizer ότι θα αυξήσει την παραγωγή εμβολίων κατά 25%, φτάνοντας τις 2,5 δισεκ. δόσεις. Και τέλος οι New York Times: «Έφηβη θυμάται να βλέπει τον Φλόιντ “τρομοκρατημένο” και “να υποφέρει”». Συναισθηματικά φορτισμένη κατάθεση στην δίκη του Ντέρεκ Σόβιν από νεαρή μάρτυρα που στοιχειώνεται ακόμα από τη δολοφονία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter