Ο διευθυντής του FBI κατηγόρησε τους εισβολείς στο Καπιτώλιο για «εγχώρια τρομοκρατία»

Ο διευθυντής του FBI κατηγόρησε τους εισβολείς στο Καπιτώλιο για «εγχώρια τρομοκρατία»

Ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι κατηγόρησε σήμερα τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που εξαπέλυσαν την θανατηφόρα εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου για εγχώρια τρομοκρατία και δεσμεύτηκε να τους καταστήσει υπόλογους.

«Συγκλονίστηκα ότι εσείς, οι εκλεγμένοι ηγέτες της χώρας μας, γίνατε στόχος επίθεσης εδώ ακριβώς, σε αυτές τις αίθουσες συνεδριάσεων», είπε ο Ρέι ενώπιων των μελών της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

«Εκείνη η πολιορκία ήταν μια εγκληματική συμπεριφορά, χωρίς περιστροφές. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που εμείς, το FBI, θεωρούμε εγχώρια τρομοκρατία».

Ήταν η πρώτη κατάθεση του Ρέι στο Κογκρέσο μετά την εισβολή υποστηρικτών του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μια αποτυχημένη απόπειρα να εμποδιστεί το Κογκρέσο να κυρώσει την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Την ημέρα εκείνη, της 6ης Ιανουαρίου, σε ομιλία του κοντά στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είχε καλέσει τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκδώσει κατηγορητήριο εις βάρος περισσοτέρων από 300 ατόμων με ποινικές κατηγορίες, από συνωμοσία έως επίθεση κατά της αστυνομίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου. Οι ταραχές οδήγησαν σε πέντε θανάτους.

Τουλάχιστον 18 άτομα που συνδέονται με την ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys κατηγορούνται και εννέα άτομα που συνδέονται με την αντικυβερνητική, παραστρατιωτική οργάνωση Oath Keepers αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι συνωμοτούσαν ήδη από τον Νοέμβριο για να εισβάλουν στο Καπιτώλιο για να αποτρέψουν τον Μπάιντεν να γίνει πρόεδρος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter