Ο δικηγόρος των 12.000 ευρώ και η Εποπτική Αρχή!

Ο δικηγόρος των 12.000 ευρώ και η Εποπτική Αρχή!

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και αποδεικνύει τις εξωφρενικές αμοιβές που έπαιρναν συγκεκριμένοι επαγγελματίες, είναι αυτή που σχετίζεται με την αμοιβή δικηγόρου, που παρέχει υπηρεσίες σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο συνδέεται θεσμικά και οικονομικά με πρόεδρο Εποπτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, η Εποπτική Αρχή εποπτεύει το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο και ο πρόεδρος της Εποπτικής Αρχής είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του νομικού προσώπου και λαμβάνει κανονική αμοιβή – σχεδόν δεύτερο μισθό. Δε γράφω ονόματα, γιατί η περίπτωση είναι υπό διερεύνηση.

Αυτό το νομικό πρόσωπο είχε σύμβαση έμμισθης εντολής με δικηγόρο, με το εξωφρενικό ποσό των 12.000 ευρώ μηνιαίως. Ο μηνιαίος μισθός ήταν περίπου 11.000 ευρώ και προβλεπόταν πρόσθετη αποζημίωση για τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου!

Όταν τέθηκε το θέμα της υψηλής αμοιβής, η αρχή έλαβε γνωμάτευση για την συνταξιοδότηση του δικηγόρου. Σύμφωνα με την γνωμάτευση, ο δικηγόρος θα αποχωρούσε από την υπηρεσία του, όταν συμπλήρωνε το 67ο έτος της ηλικίας του και εδικαιούτο σύνταξη. Το νομικό πρόσωπο διαπίστωσε ότι ο δικηγόρος είχε συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του και υπολόγισε το εφάπαξ του. Το εφάπαξ ξεπερνούσε τα 170.000 ευρώ. Εν συνεχεία, με απευθείας ανάθεση και χωρίς να πάρει προσφορές από άλλα νομικά γραφεία, η υπηρεσία ανέθεσε τη νομική δουλειά στον ίδιο δικηγόρο, με περίπου τα μισά χρήματα, δηλαδή 6.000 ευρώ το μήνα.

Όμως, από τα στοιχεία φαίνεται ότι ο δικηγόρος αυτός δεν είχε συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του την επίμαχη περίοδο, όταν έλαβε το εφάπαξ λόγω συνταξιοδότησης. Αυτό διερευνάται λοιπόν. Αν πράγματι αποδειχθεί ότι ο δικηγόρος δεν είχε συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του, τότε κακώς του έδωσαν αυτό το τεράστιο ποσό και εν συνεχεία τον ξαναπήραν στη δουλειά (ηθικά βέβαια ελέγχεται ο πρόεδρος της Εποπτικής Αρχής και συνολικά η διοίκηση του νομικού προσώπου για την εξωφρενική αμοιβή των 12.000 ευρώ).

Όλα αυτά έγιναν την περίοδο 2012-2013. Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Το θέμα είναι αν – μεταξύ άλλων – η σημερινή διοίκηση της Εποπτικής Αρχής γνωρίζει την υπόθεση και τι έχει κάνει γι΄αυτή. Δεν ξέρουμε εάν έχει γνώση του θέματος. Όμως, τώρα που θα την μάθει, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της από τις οποίες συνήθως υπεκφεύγει, αφού ουδείς την ελέγχει (υπάγεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, δηλαδή στον υπουργό Οικονομικών).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter