Ο Δήμαρχος Αλίμου καταγγέλλει: Διευθυντής σχολείου αρνείτο να ανοίξει τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε «προσβλητικό» (Video)

Ο Δήμαρχος Αλίμου καταγγέλλει: Διευθυντής σχολείου αρνείτο να ανοίξει τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε «προσβλητικό» (Video)

Να αναλάβει τις ευθύνες της καλεί την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με αφορμή ένα πρωτάκουστο και συνάμα απίστευτο περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε σε σχολική μονάδα του δήμου.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο δήμαρχος με ανάρτησή του στο Facebook, εδώ και μία εβδομάδα ο διευθυντής σχολικής μονάδας αρνείτο να ενεργοποιήσει τη θέρμανση «με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται». 

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, που επικαλείται τα λεγόμενα του διευθυντή: «είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του σχολείου».

Τελικά, με την παρέμβαση της δημοτικής αρχής η θέρμανση ενεργοποιήθηκε.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο τι υποστηρίζει ο διευθυντής του σχολείου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου:

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Εδώ και μία εβδομάδα, Διευθυντής σχολικής μονάδας στον Άλιμο κρατούσε κλειστή την θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται.

Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου! Δεν προβλέπεται, λέει, στα καθήκοντά τους…

Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό…

Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές.
Θα έχουμε, επίσης, τον νου μας, για να μην ξαναπαγώσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί, αφού ο επικεφαλής του Σχολείου αρνείται να ασχοληθεί με τέτοια “υποτιμητικά” για το κύρος του ζητήματα.

Αντί για πολλά άλλα, και πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, δύο μόνο λέξεις μου έρχονται στον νου και ας τις ακούσουν καλά οι αρμόδιοι: ΝΤΡΟΠΗ!! και ΚΑΤΑΝΤΙΑ…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter