Ο δήμαρχος Σαρωνικού για το χάος με τον ΔΕΔΔΗΕ και την Πρόταση μομφής

Ο δήμαρχος Σαρωνικού για το χάος με τον ΔΕΔΔΗΕ και την Πρόταση μομφής

Σε μηνυτήρια αναφορά προς τον ΔΕΔΔΗΕ προέβη ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς υπάρχουν περιοχές του δήμου που ύστερα από πέντε ημέρες αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι περίπου 10 άτομα που χρειάζονταν τεχνική αναπνευστική υποστήριξη χρειάστηκε να μεταφθούν στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων από υπηρεσίες του Δήμου, ενώ αυτό εκτός από τις πάγιες υπηρεσίες του είναι και εμβολιαστικό κέντρο και έμεινε χωρίς ρεύμα σύμφωνα με όσα αναφέρει από 24/1 έως 27/1.

Εκτός από όσα ανακοινώθηκαν από πλευράς του κύριου Φιλίππου, ο δήμαρχος Σαρωνικού σχολιάζει και την πρόταση μομφής κάνοντας λόγια «έλλειψη στοιχειώδους κεντρικού και περιφερειακού σχεδιασμού για να μείνει όρθια η Αττική», ενώ σχετικά με το θέμα συμπληρώνει «για τη Δημοκρατία. Για τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία. Για την Ελευθερία με ασφάλεια και την Ασφάλεια με Ελευθερία. Για την Αξιοπρέπεια και την Ανθρωπιά».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του δήμαρχου Σαρωνικού αναφέρει ως εξής:

«Εκτός από την επικοινωνία υπάρχει και η πραγματική ζωή.

Το επικίνδυνο χάος που προκλήθηκε από την ανικανότητά της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πρόσφατη κακοκαιρία. Οι πολύωροι εγκλωβισμοί ανθρώπων στην Αττική οδό, αλλά και σε όλους τους κεντρικούς άξονες της Αττικής. Οι πολυήμερες διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Η εγκατάλειψη των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ασθενών στη θεομηνία. Η ολιγωρία της να προστατευτούν οι εργαζόμενοι. Η έλλειψη στοιχειώδους κεντρικού και περιφερειακού σχεδιασμού για να μείνει όρθια η Αττική. Η σύγκρουση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε υπουργούς της κυβέρνησης και τον Περιφερειάρχη για τι ποιος και τι έφταιξε, την ίδια ώρα που οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι σε πόλεις ανοχύρωτες, πολλές από τις οποίες υφίστανται ακόμη και τώρα τις σοβαρές συνέπειες της κακοκαιρίας.

Οι χιλιάδες νεκροί από την πανδημία. Η κατάρρευση των Κέντρων Υγείας, η εξουθένωση των υγειονομικών και η αποδυνάμωση της Δημόσιας Υγείας, οι κλειστές ΜΕΘ και η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, η άνευ όρων παράδοση σημαντικών λειτουργιών των νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα, η δρομολόγηση του κλεισίματος του παιδιατρικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η εκτίναξη των τιμών των προϊόντων, με αιχμή τα καύσιμα και την ενέργεια. Η κυβερνητική αδράνεια στη συγκράτηση των τιμών και η έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η άρνησή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, για τη μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, η εκτίναξη της ανεργίας των νέων στο 39,1%

Και επειδή υπάρχει η πραγματική ζωή, υπάρχει και η πραγματική πολιτική.

Η πρόταση μομφής. Στη Βουλή και στην Κοινωνία.

Για τη Δημοκρατία. Για τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία. Για την Ελευθερία με ασφάλεια και την Ασφάλεια με Ελευθερία. Για την Αξιοπρέπεια και την Ανθρωπιά».

Το βράδυ της Πέμπτης πάντως, στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, σχολίασε τις πολιτικές που επέλεξε να ακολουθήσει ο δήμος, καταγγέλλοντας τις ολιγωρίες του επιτελικού κράτους:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter