Ο δημόσιος χώρος που θέλουμε και η Μαρία Κάλλας στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο δημόσιος χώρος που θέλουμε και η Μαρία Κάλλας στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η ιστορικός-θεωρητικός τέχνης δρ Δωροθέα Κοντελετζίδου και ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ Μάνος Στεφανίδης μιλούν στην Αφροδίτη Ερμίδη και τον Παναγιώτη Φρούντζο για το γλυπτό της Μαρίας Κάλλας που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τη σχέση μας με τον δημόσιο χώρο και τις εικαστικές παρεμβάσεις σε αυτόν.

Η Υρώ Μανέ συζητάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για τον ρόλο της Ερασμίας στον «Συμβολαιογράφο», τη «Ρένα» του Κορτώ, τα «Εγκλήματα», αλλά και για το «σύστημα που θωπεύει ψυχισμούς με βαθιά θέματα».

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια στο Αίγιο αναδεικνύουν την πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής όπως διαμορφώθηκε από την τοπική καλλιέργεια της μαύρης σταφίδας. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Το 9o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης μιλάει με τον διευθυντή του Ματθαίο Φραντζεσκάκη και παρουσιάζει τις δράσεις της κινηματογραφικής γιορτής.

Συνάντηση με τον Νίκο Κουφάκη, εκδότη του οίκου Loggia, στο βιβλιοπωλείο του στο Κολωνάκι και συζήτηση με την Έμυ Ντούρου για τη γενναιότητα να είσαι νέος εκδότης στην Ελλάδα.

Δύο πρόσφατες εκδόσεις από τη σειρά Lux Orbis των εκδόσεων iWrite, «Μέλισσα. Η φωνή των Ελλήνων Διαφωτιστών από το 1821» και «Ο αμφιλεγόμενος ρόλος

της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα (4ος-21ος αιώνας)», αποκαλύπτουν τον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον ελλαδικό χώρο διαχρονικά.

Με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες της νέας κινηματογραφικής δημιουργίας του Ρίντλεϊ Σκοτ «Η τελευταία μονομαχία» ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης επιλέγει τις ταινίες στις οποίες αποθεώθηκε η πειστική δύναμη του ξίφους και του σπαθιού.

Στις 18 Οκτωβρίου 1981 το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές και πλέον  ο λαός μπορεί να μεθύσει με ουίσκι. Ο Παναγιώτης Φρούντζος γράφει για τη σύνδεση της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την αύξηση της κατανάλωσης ουίσκι.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

28/11/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter