Ο διώκτης των παγκακίων

Ο διώκτης των παγκακίων

Αφού «καλλώπισε» βάφοντας πολύχρωμη την Αθήνα και της φύτεψε φοίνικες για να την κάνει Μαλιμπού, ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας αποφάσισε ότι πρέπει να εξαφανίσει και τους πρόσφυγες τους οποίους η κυβέρνηση του θείου του τους έφερε από τα νησιά και τους πέταξε στην πλατεία Βικτωρίας.

Και ο Κώστας Μπακογιάννης ανακάλυψε έναν ευφάνταστο και πρωτότυπο τρόπο. Εξαφάνισε τα παγκάκια από την πλατεία, για να μην κοιμούνται πάνω σε αυτά οι πρόσφυγες που τους είχαν ξυλοκοπήσει την προηγούμενη εβδομάδα οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη.

Οι πρόσφυγες τους οποίους με τη βία έδιωξε από τα νησιά η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς να έχει μεριμνήσει που θα μείνουν στην πρωτεύουσα.

Ο πρώτος πολίτης της πρωτεύουσας, πιστός στην ιδεολογία της παράταξης του και της αγάπης που δείχνουν στους συνανθρώπους τους οι ομοϊδεάτες του, πίστεψε ότι αφού θα βγάλει τα παγκάκια οι πρόσφυγες θα πάρουν τις συζύγους και τα παιδιά τους και θα φύγουν. Το που θα πάνε δικό τους πρόβλημα, σκέφτηκε το παλληκαράκι. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός-θείος του έχει δηλώσει ότι κλείνοντας τα εργοστάσια λιγνίτη της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη δεν τον ενδιαφέρει που θα βρουν εργασία οι απασχολούμενοι σε αυτά. Δικό τους πρόβλημα.

Ο «μεγαλόκαρδος» Δήμαρχος, που με τη συμπεριφορά του απέναντι σε άστεγους και χιλιοταλαιπωρημένους ανθρώπους δείχνει το ποιόν του. Αντί να ψάξει να βρει καταλύματα που θα τους φιλοξενήσουν, προσπαθεί να τους κάνει τη ζωή δύσκολη για να φύγουν. Το ερώτημα είναι για να πάνε που; Σε μια άλλη πλατεία ίσως; Από όπου πάλι επικαλούμενος διαμαρτυρίες «φιλέσπλαχνων» κατοίκων θα ξηλώσει τα παγκάκια για να πάνε σε άλλη πλατεία, και ούτω καθεξής.

Ίσως να θέλει να τους διώξει σε άλλο γειτονικό δήμο για να φύγει το πρόβλημα από πάνω του.

Πάντως η συμπεριφορά του Κώστα Μπακογιάννη δείχνει την αισθητική και την ευαισθησία του. Την ίδια που έδειξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν επί ημερών του γκρεμίστηκε η πλειοψηφία των νεοκλασικών της Αθήνας και όταν καταργούσε τα τραμ για να φέρει τρόλεϊ και λεωφορεία.

Γι’ αυτό οι δημότες της Αθήνας που τον ψήφισαν αλλά και οι άλλοι που τον καταψήφισαν ας ετοιμαστούν για τα χειρότερα. Η ιστορία της παράταξής του δείχνει το μέλλον.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter