Ο δολοφόνος της Ανδραβίδας στον εισαγγελέα – η δικογραφία της φρίκης

Ο δολοφόνος της Ανδραβίδας στον εισαγγελέα – η δικογραφία της φρίκης

O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης παρουσίασε σήμερα επίσημα στους δημοσιογράφους την εξιχνίαση της τετραπλής ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας και την σύλληψη ημεδαπού άνδρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Οπως ανάφερε :

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας,
σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Η εξιχνίαση του εγκλήματος και η σύλληψη του δράστη, είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας
Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας και με κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης επισημαίνονται τα εξής:

Ο συλληφθείς, στις 2-3-2022, το απόγευμα, στην Ανδραβίδα, μετέβη σε οικία ιδιοκτησίας του, που ενοικίαζε σε ζευγάρι αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν με τρία ανήλικα παιδιά και με τη χρήση πυροβόλου όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο αλλοδαπό πατέρα των δύο παιδιών, την 37χρονη αλλοδαπή σύζυγό του, ενώ παράλληλα προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, με απόφραξη των αεροφόρων οδών, στα δύο ανήλικα τέκνα τους, ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος μετέφερε τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται στην οικία, που ενοικίαζαν οι παθόντες.

Επιπλέον, ο δράστης είχε εναποθέσει δίπλα από το τρέιλερ, επάνω σε κλινοσκεπάσματα, τη σορό του 2,5 ετών τέκνου των θυμάτων, ενώ η σορός του 1,5 ετών αγοριού, εντοπίστηκε από τον 12χρονο υιό της 37χρονης αλλοδαπής, στο εσωτερικό της οικίας, την στιγμή που επέστρεφε σε αυτή.

Το μικρότερο τέκνο των θυμάτων μεταφέρθηκε με ιδιωτικά μέσα πολιτών, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζός, προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο του εγκλήματος, όπου επιβιβάστηκε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή.

Για τον εντοπισμό του και την προσαγωγή αρχικά του δράστη, συγκροτήθηκαν άμεσα ειδικά συνεργεία ελέγχων από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας, που αναπτύχθηκαν στις ευρύτερες περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, βραδινές ώρες της 04/03/2022, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί το όχημά του, στο Μιντιλόγλι Πατρών και έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα, προσήχθη αρχικά στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ο δράστης, υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων της προανάκρισης, εξεταζόμενος, ομολόγησε, ότι διέπραξε τις ανθρωποκτονίες της 37χρονης και του 32χρονου και υπέδειξε σημείο πολυκατοικίας στην Πάτρα, όπου είχε αποκρύψει το όπλο του εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε τσαντάκι, που ήταν επιμελώς κρυμμένο σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας, στην Πάτρα, ένα πιστόλι 9mm, με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, δώδεκα φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και τρία φυσίγγια διαμετρήματος 0,45.

Μετά από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση, που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το πιστόλι που βρέθηκε, ταυτοποιήθηκε ως το πυροβόλο όπλο, με το οποίο ο δράστης διέπραξε τις δύο ανθρωποκτονίες.

. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Αμαλιάδας, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος των τεσσάρων μελών της οικογένειας Κλότσι στην Ανδραβίδα.
Συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκίμασε έντονα τον δράστη, που οδηγήθηκε μέσα στο δικαστικό μέγαρο σε ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Φωτογραφία: ilalive

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter