Ο Δραγουμάνος της Siemens

Ο Δραγουμάνος της Siemens

Λες «Καραϊσκάκη» και εννοείς Ολυµπιακός. Λες «Ανδρέας» και εννοείς Παπανδρέου. Κάπως έτσι λες «Μητσοτάκης» και εννοείς Siemens. Αν δεν µε απατά η µνήµη µου, µόνο οι καταγραµµένες αναφορές της Φαµίλιας στα ηµερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου φτάνουν τον αριθµό 612. Σηκωνόταν ο κάθε Μητσοτάκης και αφού έλεγε «καληµέρα» είτε έπαιρνε τηλέφωνο είτε συναντούσε τον Χριστοφοράκο.

Το 2008 οι εφηµερίδες (πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη το «Βήµα») έγραφαν για το σκάνδαλο του τηλεφωνικού κέντρου της Siemens. Ο νεαρός βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προµηθευτεί από τη γερµανική εταιρεία ένα υπερσύγχρονο και ακριβό τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του χωρίς να το πληρώσει. Μετά τα δηµοσιεύµατα ο Κυριάκος αναγκάστηκε να πληρώσει το τηλεφωνικό κέντρο, για να αποδείξει ότι δεν επρόκειτο για δώρο αλλά για οικονοµική διευκόλυνση προς τον ίδιο, ο οποίος ως φτωχός, ένας πένης, είχε βάλει δόσεις. Τα κεντρικά της εταιρείας στην Ελλάδα, κατά τον Μητσοτάκη, είχαν παίξει τον ρόλο Κωτσόβολου κάνοντάς του δόσεις. Λίγα χρόνια µετά το Documento έµελλε να αποκαλύψει ένα έγγραφο του Χριστοφοράκου µε το οποίο ζητούσε από τη Siemens να κάνει δώρο τηλεφωνικό κέντρο στον νεαρό βουλευτή.

Φυσικά δεν ήταν µόνο το τηλεφωνικό κέντρο. Η Μαρέβα σύµφωνα µε τα ηµερολόγια του Χριστοφοράκου ζητούσε τα πλυντήριά της (ως καλή νοικοκυρά) αλλά και κάτι καφετιέρες, µάλλον επειδή δεν είχε κοντά πολυκατάστηµα να κάνει τα ψώνια της.

Αλλά δεν ήταν µόνο η Μαρέβα που έκανε τα κουµάντα της. Αντιγράφω από το «Βήµα» της εποχής: «εκτός του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εξοπλισµό γραφείων φέρονται µε αντίστοιχα τιµολόγια να έχουν αποκτήσει η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη, αδελφή του Κυριάκου και της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και ο συνεργάτης της κυρίας Μπακογιάννη και µέλος της ΚΕ της Ν∆ κ. Λεωνίδας ∆ραγουµάνος. Οπως αποκαλύφθηκε, ο κ. ∆ραγουµάνος είχε προµηθευθεί από τη Siemens ένα σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο το οποίο εγκατέστησε στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη».

Ο ∆ραγουµάνος του γραφείου της Ντόρας αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού θεωρήθηκε αµελής στις πληρωµές και εξέθεσε έτσι την Ντόρα Μπακογιάννη. Φυσικά, διάφορες άλλες αµέλειες όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών η κ. Μπακογιάννη είχαν βοηθήσει να φύγει στο εξωτερικό και ο Χριστοφοράκος αλλά και ο κ. «µίζες της Siemens» Χρήστος Καραβέλας.

Λίγο προτού βγει στη σύνταξη το σύνολο των δηµοσιογράφων που έχουν καλύψει το σκάνδαλο της Siemens η ελληνική ∆ικαιοσύνη αποφάσισε ότι οι εµπλεκόµενοι στο σκάνδαλο για κάποια αδικήµατα ήταν αθώοι, ενώ για τα υπόλοιπα είχε επέλθει παραγραφή. Καθαρές δουλειές, σαν µπουγάδα µε πλυντήριο Siemens.

Γιατί όµως τα γράφω όλα αυτά; Επειδή µε απόφαση του υπουργού Θόδωρου Σκυλακάκη ο ∆ραγουµάνος της Siemens έγινε άµισθος σύµβουλός του για θέµατα έργων του Ταµείου Ανάπτυξης. ∆ηλαδή ο άνθρωπος της Ντόρας Σκυλακάκης αποκατέστησε τον άλλο άνθρωπο της Ντόρας και δραγουµάνο επί Siemens. ∆ιότι µετά το πλύσιµο έρχεται το στέγνωµα. Στεγνωτήριο πάντα Siemens, φυσικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter