Ο δρόμος για τις κάλπες στρώνεται με ρουσφέτια

Ο δρόμος για τις κάλπες στρώνεται με ρουσφέτια

Για τον κόσμο των συστημικών ΜΜΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «σύρει» τη χώρα προς τον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό. Είναι ο κεντρώος ηγέτης με το άριστο βιογραφικό και τη διακυβέρνηση μέσω «αρίστων». Κοντά του για τις δύσκολες αποστολές, πάντα κατά τα πετσωμένα ΜΜΕ, έχει έναν τεχνοκράτη υπουργό που του αναθέτει τη δουλειά. Ο λόγος για τον Κωστή Χατζηδάκη, τον άνθρωπο που βαυκαλίζεται να σβήνει κεράκια σε τούρτες που τον εμφανίζουν σαν Σούπερμαν, που κατέστρεψε Ολυμπιακή και ΟΣΕ.

Είναι το καταστροφικό δίδυμο που θεσμοθέτησε το target model το οποίο έχει γονατίσει οικονομία και κοινωνία με τους λογαριασμούς ρεύματος. Επειτα από όλες αυτές τις καταστροφές δημόσιων οργανισμών ο Κ. Χατζηδάκης ήδη από τον Φεβρουάριο «εκσυγχρονίζει» τον ΕΦΚΑ. Ολα αυτά στον φανταστικό κόσμο των πετσωμένων ΜΜΕ. Μαζί με αυτούς είναι και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής. Οικονομολόγος στο επάγγελμα, ο οποίος όποτε αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ παρατάει τις δουλειές του και εισέρχεται σε κυβερνητικές θέσεις… Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε διευθυντής του τότε υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Οταν εκείνος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση συνέχισε ως διευθυντής του Κ. Χατζηδάκη. Από τον Ιούλιο του 2019 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης αυξάνονταν και πλήθαιναν με γεωμετρική πρόοδο. Για να επιβραβευτούν για όσα δεινά συσσώρευσαν στους υποψήφιους συνταξιούχους οι Βρούτσης – Χατζηδάκης ορίστηκε αυτός ως ο άριστος διοικητής του ΕΦΚΑ!

Στον φανταστικό κόσμο των πετσωμένων ΜΜΕ όλα αυτά ονομάζονται «επιτελική» και άρα άριστη διακυβέρνηση!

Μαύρη πραγματικότητα

Είναι όμως και η ριμάδα η πραγματικότητα που, αν φωτιστεί, μας δείχνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Κ. Χατζηδάκης, πολλώ δε μάλλον ο Π. Δουφεξής, δεν εμπίπτουν στον όρο «εκσυγχρονιστές» αλλά αναβιώνουν το κράτος της Δεξιάς, μια μεταμοντέρνα εκδοχή του κράτους της ΕΡΕ, στο οποίο σημασία έχουν… ο μπάρμπας στην Κορώνη και το πιστοποιητικό κομματικών φρονημάτων που προέρχεται από την ένταξη στην κομματική πυραμίδα της ΝΔ.

Είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι δήθεν εκσυγχρονιστές, που τοποθετούν κομματικά εγκάθετους σε θέσεις-κλειδιά. Τι κι αν δεν έχουν προσόντα; Τι κι αν υπάρχουν άνθρωποι με αποδεδειγμένη εκπαίδευση; Το ζήτημα είναι να ενταχτούν οι «δικοί μας» άνθρωποι, που θα παίξουν τον ρόλο του κομματικού σκύλου που φέρνει τα πρόβατα στο μαντρί (ρουσφέτια, «εκβιασμοί», τιμωρία των άλλων). Οι παλαιότεροι των δεκαετιών του 1950, 1960, 1970 που εξαναγκάστηκαν να… φιλήσουν κατουρημένες ποδιές για να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων τα γνωρίζουν καλά. Τώρα τα μαθαίνουν και οι υπάλληλοι των οργανισμών που είναι υπό την εποπτεία του Κ. Χατζηδάκη!

Τοποθέτηση χωρίς προσόντα

Τοπική Διεύθυνση Αρτας. Τμήμα Συντάξεων – Παροχών… Την 31η Μαΐου η προϊσταμένη του τμήματος συνταξιοδοτείται. Δύο μέρες μετά, με έγγραφο της διοίκησης του Π. Δουφεξή και διαδικασία fast track, τοποθετήθηκε προϊστάμενος ο Ελευθέριος Βαρέλης, προερχόμενος από το ταμείο ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο ενσωματώθηκε στον ΕΦΚΑ πριν από ένα χρόνο.

Ο κ. Βαρέλης, πέραν της έλλειψης εμπειρίας στην έκδοση συντάξεων ασφαλισμένων του πρώην ΙΚΑ, έχει μόνο απολυτήριο λυκείου να επιδείξει ως τίτλο σπουδών, αλλά έχει και ένα ειδικό προσόν: λίαν προσφάτως εκλέχθηκε στην Τοπική Οργάνωση ΝΔ Κομποτίου στην Αρτα. Φέρεται μάλιστα να είναι το δεξί χέρι του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στύλιου. Ο κ. Βαρέλης όμως δεν έλαβε κανονική θέση προϊσταμένου (πώς θα μπορούσε άραγε με απολυτήριο λυκείου;) αλλά θέση αναπληρωτή!

Ολα είναι καλά καμωμένα στον κόσμο των «αρίστων», καθότι στην αναπλήρωση μετρούν βάσει νομοθεσίας μόνο τα χρόνια επειδή απλώς αναπληρώνεις τον προϊστάμενο όταν αυτός τελεί σε καθεστώς αδείας και δεν αναλαμβάνεις όλο το τμήμα! Ετσι από το παράθυρο ο αναπληρωτής για τον οποίο μετρούν μόνο τα έτη υπηρεσίας βρέθηκε να κάνει τον προϊστάμενο, ελλείψει προϊσταμένου. Με αυτό το «μαγικό» ο διοικητής του ΕΦΚΑ δικαιολόγησε την τοποθέτηση ενός υπαλλήλου χωρίς προσόντα! Το χειρότερο είναι ότι καίτοι η απόφαση τον ορίζει ως αναπληρωτή (αφού χωρίς τυπικά προσόντα δεν θα μπορούσε να περάσει από τις κρίσεις ούτε να τοποθετηθεί), εκείνος υπογράφει φαρδιά πλατιά ως προϊστάμενος!

Γιατί όμως χρειάστηκε αυτή η αλχημεία; Πολύ απλά, όπως μαθαίνουμε, στο τμήμα υπήρχαν δύο υπάλληλοι με μεγαλύτερη πείρα και βέβαια με προσόντα, αφού και οι δύο τυγχάνουν απόφοιτοι ΤΕΙ. Μάλιστα η μία εξ αυτών είναι υπάλληλος με πείρα πέντε ετών που ως εισηγήτρια συντάξεων εμφάνιζε επιδόσεις της τάξης 90 συντάξεις/ μήνα. Αυτή η υπάλληλος είχε πέραν του πτυχίου ΤΕΙ Λογιστικής και δύο μάστερ στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αλλά είχε ένα πρόβλημα: δεν ήταν κομματικό στέλεχος της ΝΔ!

Καθίσταται προφανές ότι ο τεχνοκράτης οικονομολόγος Π. Δουφεξής τοποθέτησε έναν υπάλληλο με μηδενικές αποδόσεις και χωρίς προσόντα (απολυτήριο λυκείου) σε ένα τμήμα μείζονος σημασίας με μόνο προσόν την κομματική ιδιότητα (δεν ξέρουμε αν του δώσουν και τον παχυλό μισθό των 4.000 ευρώ που αφορά τα στελέχη)! Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση κάνει λόγο για προσλήψεις ατόμων με προσόντα (τα λεγόμενα golden boys του ΕΦΚΑ) με σκοπό να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και ο νομοθέτης στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων μοριοδοτεί τα προσόντα, «βαφτίζονται» προϊστάμενοι και τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης και μάλιστα σε τμήματα μείζονος σημασίας άτομα χαμηλών προσόντων. Είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι η παλινόρθωση του κράτους της ΕΡΕ των προδικτατορικών χρόνων.

 

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter