O δρόμος που δείχνει το Βερολίνο: Η στέγαση δεν είναι προϊόν

O δρόμος που δείχνει το Βερολίνο: Η στέγαση δεν είναι προϊόν

Ο νόμος που εγκρίθηκε από τις τοπικές αρχές του Βερολίνου, συγκεκριμένα από τη γερουσία του κρατιδίου αυτή την εβδομάδα, μετά από συμφωνία μεταξύ της Αριστεράς, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, ισχύει για 1,5 εκατομμύριο διαμερίσματα στην πόλη που κατασκευάστηκαν πριν από το 2014, με τους ενοικιαστές να προστατεύονται για πέντε χρόνια από αύξηση ενοικίου. 

Ο νόμος που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2019, αναμένεται να ψηφιστεί το αργότερο στις αρχές του 2020 από τη βουλή του Βερολίνου.

Καθώς το κόστος στέγασης στη γερμανική πρωτεύουσα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, τον νόμο αυτό υποδέχτηκαν θερμά εκατομμύρια ενοικιαστές, ενώ οι ιδιοκτήτες δεν άργησαν να δείξουν την δυσαρέσκειά τους, κάνοντας λόγο για επιστροφή σε «σοσιαλιστικές εποχές». Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα επιδιώξουν την κατάργηση του νόμου μέσω της δικαστικής οδού, καθώς φοβούνται ότι θα επέλθει στεγαστική κρίση λόγω αντιδικιών που θα προκύψουν. Από την άλλη, οι ενοικιαστές κάνουν λόγο για «ιστορική ευκαιρία» να διασφαλιστεί ότι τα ενοίκια θα είναι προσιτά για τα πλατιά στρώματα του πληθυσμού και δε θα εκτοπίζονται δια της βίας να αναζητήσουν στέγη στα προάστια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter