Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα: Μην τα καταναλώσετε αν έχετε αλλεργία στο αυγό (Photo)

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα: Μην τα καταναλώσετε αν έχετε αλλεργία στο αυγό (Photo)

Στην ανάκληση φυτικών μπισκότων με βρώμη και χαρούπι της γνωστής εταιρείας Βιολάντα ΑΕ ανακαλούνται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρουν αλλεργιογόνες ουσίες.

Όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του, «καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην καταναλώσουν τα φυτικά μπισκότα Vegnao με βρώμη και χαρούπι, της Βιολάντα ΑΕ, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 13-05-2024 και αριθμό παρτίδας lot 051306, που παράγεται από την εταιρεία «Βιομηχανία Μπισκότων Βιολάντα Α.Ε.», με έδρα το 6ο χιλ. Τρικάλων – Καρδίτσας».

Το συγκεκριμένο προϊόν που ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (αυγό). Επειδή το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική με το αυγό ένδειξη στην επισήμανση, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter