Ο «εγκέφαλος» του La Casa de Papel, Άλεξ Πίνα, αποκλειστικά στο Docville – Την Κυριακή με το Documento

Ο «εγκέφαλος» του La Casa de Papel, Άλεξ Πίνα, αποκλειστικά στο Docville – Την Κυριακή με το Documento

-Αποκλειστική συνέντευξη του Αλεξ Πίνα, σεναριογράφου και παραγωγού του «La Casa de Papel» της πιο δημοφιλούς μη αγγλόφωνης σειράς στην ιστορία του Netflix, στην Αφροδίτη Ερμίδη, που τυγχάνει να είναι και η πρώτη που δίνει ο ισπανός δημιουργός σε ελληνικό έντυπο.

-Μια πολιτι(στι)κή συζήτηση του Δημήτρη Χατζηνικόλα με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Αρσένη, η οποία αναφέρεται στις κρίσιμες μέρες που ζούμε και επισημαίνει «αρκεί να διαβάσουμε τα κείμενα του Μπρεχτ για να δούμε πόσο επικίνδυνος είναι ο φασισμός».

-Ο Ασντέ, ο σχεδιαστής του κόμικ ήρωα Λούκι Λουκ μιλάει στον Σπύρο Οικόπουλο για τον παρόν και το μέλλον του θρυλικού «φτωχού και μόνου καουμπόι», τονίζοντας πως επιδίωξη του είναι να διατηρηθεί η ατμόσφαιρα του γουέστερν, όπως τη φαντάστηκε ο Μορίς, εμπνευσμένος από ταινίες του Τζον Χιούστον και του Σέρτζιο Λεόνε.

-Η Εμυ Ντούρου μπαίνει στο σπίτι του λαϊκού ήρωα Σαμψών (κατά κόσμο Γιάννης Κεσκιλίδης) και τα παιδιά του αφηγούνται τη συναρπαστική ζωή του ζωντανού θρύλου που έγραψε ιστορία με την υπεράνθρωπη δύναμη και το θάρρος του.

-Ο Ενκε Φεζολλάρι ανεβάζει την Βάσσα Ζελένσνοβα του Μάξιμ Γκόρκγι στη σκηνή του θεάτρου VAULT και με αφορμή την εν λόγω παράσταση ο αλβανός θεατρικός σκηνοθέτης και ηθοποιός μιλάει στην Aφροδίτη Ερμίδη για τα Βαλκάνια, τον Γκόρκι και το σοσιαλιστικό ρεαλισμό.

-Το 72ο φεστιβάλ των Κανών είναι προ των πυλών και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης δίνει το στίγμα της φετινής κινηματογραφικής γιορτής επισημαίνοντας την απόφαση των διοργανωτών να βασιστούν σε καταξιωμένα ονόματα και γνωστούς σταρ κάνοντας επίδειξη ισχύος.

-Ο σκηνοθέτης Νίκος Θεοδοσίου γράφει για τα φιλολογικά περιοδικά της Αριστερής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επταετίας 1927-1934, εντοπίζοντας ιστορικά κειμήλια σαν τις επιστολές που έστειλε ο Αϊνστάιν στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο όπου διαμαρτύρεται για την αποβολή των φοιτητών «που αγωνίστηκαν για τα πολιτικά τους φρονήματα» και ζητάει την επανεγγραφή τους στο πανεπιστήμιο.

-Η ομάδα UrbanΑct έχει δημιουργήσει εντυπωσιακές τοιχογραφίες σε όλη την Ελλάδα από την Αθήνα μέχρι τα απομακρυσμένα νησιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών από τον χώρο της street art. Το ρεπορτάζ είναι της Ηλέκτρας Ζαργάνη.

-Στη στήλη new entries παρουσιάζεται ο 15άχρονος ερασιτέχνης ηθοποιός Ανδρέας Καρτσάτος που έδωσε την πρώτη του (σχολική) παράσταση στα εννιά του χρόνια και 3 χρόνια αργότερα δέχτηκε επαγγελματική πρόταση από τον Δημήτρη Λιγνάδη για να παίξει στο Billy Elliot.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter