Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την παραπομπή του Παπαντωνίου σε δίκη

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την παραπομπή του Παπαντωνίου σε δίκη

Παραπομπή σε δίκη για τον άλλοτε ισχυρό υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου, και την σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, εισηγείται ο εισαγγελέας στο δικαστικό συμβούλιο.

Προτείνει να καθίσουν και οι δύο στο εδώλιο για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που αφορά στη μίζα των 2.835.197 ελβετικών φράγκων που φέρεται να εισέπραξε ο προφυλακισμένος πλέον πρώην υπουργός από την THALES NEDERLAND B.V. για την ανάθεση στην γαλλική εταιρεία το 2003 του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας το συγκεκριμένο «δωράκι» αποτελεί μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου, το οποίο ξεπερνά τα 4,5 εκ. ελβετικά φράγκα.

Ο ίδιος, απ΄την πλευρά του, αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι η επίμαχη σύμβαση ήταν επωφελής για το Δημόσιο.

Πάντως, συγκατηγορούμενος του επιχειρηματίας έχει παραδεχτεί στην απολογία του ότι το 2002 και το 2003 έβγαλε στο εξωτερικό 2,5 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό του πρώην υπουργού στην Ελβετία, υποστηρίζοντας όμως σε ότι αφορά τον ίδιο πως δεν γνώριζε την προέλευσή των χρημάτων.

Αναμένεται η έκδοση βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο που έχει τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter