Μετά τον Προβατάρη, ο Γεράκης

Ο εισαγγελέας που πρότεινε να παραμείνουν στη φυλακή Ηριάννα και Περικλής, εμπλέκεται στην επ΄αόριστον αναβολή της δίκης Siemens

Ο Εισαγγελέας Γεώργιος Γεράκης που εισηγήθηκε την παραμονή Ηριάννας και Περικλή στη φυλακή, διατελών χρέη συμβούλου του Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή, Αναστάσιου Παπαληγούρα, το 2006

Μπλεγμένος στην υπόθεση Siemens είναι και ο δεύτερος εισαγγελέας που βρήκαν απέναντί τους η Ηριάννα και ο Περικλής στην προσπάθειά τους να αποφυλακιστούν μέχρι να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή τους.

Μετά τον Εισαγγελέα Ιωάννη Προβατάρη, που στις 17 Ιουλίου εισηγήθηκε την παραμονή των δύο στη φυλακή, ο οποίος, εκτός από το ότι είχε προτείνει την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου και Παππά, εμπλέκετο και στην υπόθεση Siemens, κατά τη δεύτερη εκδίκαση της αίτησης αναστολής έκτισης της ποινής ένας άλλος Εισαγγελέας του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στην υπόθεση Siemens, ο Γεώργιος Γεράκης, ζήτησε να παραμείνουν Ηριάννα και Περικλής στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2016 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου και ακόμη δύο εισαγγελικών λειτουργών για τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens, που είχε ως συνέπεια την επ' αόριστον αναβολή της δίκης.

Από τους άλλους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς ο ένας ήταν ο Γεώργιος Γεράκης, που ζήτησε την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στη φυλακή. Η δεύτερη ήταν η αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Είχε προηγηθεί αίτηση ενός εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην αντιεισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου για να προμηθευτεί τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική του γλώσσα.

Η αντιεισαγγελέας Θεοδωροπούλου, απαντώντας στην αίτηση του κατηγορούμενου, σημείωνε πως δεν είναι απαραίτητη η επίδοση της μετάφρασης, με το σχετικό έγγραφο να συνυπογράφει ο εισαγγελέας Γεώργιος Γεράκης.

Δείτε το έγγραφο που είχε αποκαλύψει το Κουτί της Πανδώρας:

Για δεύτερη φορά εισαγγελικός λειτουργός του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στην υπόθεση Siemens εισηγήθηκε δύο νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στη φυλακή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.