Ο Ελ Αραμπί καθάρισε για τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο (2-1 τον Παναιτωλικό)

Ο Ελ Αραμπί καθάρισε για τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο (2-1 τον Παναιτωλικό)

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός τα βρήκε πολύ δύσκολα στο Αγρίνιο και χρειάστηκε μια μαγική ασίστ του Βαλμπουενά και την εκτελεστική δεινότητα του Ελ Αραμπί για να πάρει τo πολύτιμο τρίποντο με αγχωτική νίκη 2-1 απέναντι στον μαχητικό Παναιτωλικό και να κρατήσει τις αποστάσεις από τους διώκτες του, στην 16η αγωνιστική της Super League 1.

Τα συνεχόμενα ματς κάθε τρεις μέρες ανάγκασαν τον Πέδρο Μαρτίνς να προχωρήσει και πάλι σε αλλαγές για να παίρνουν ανάσες οι παίκτες του. Με σκεπτικό μάλιστα, ότι την ερχόμενη Τετάρτη ακολουθεί το εξ αναβολής ματς του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, άφησε εκτός αγώνα τους Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο (είχε συμπληρώσει κάρτες), ενώ αυτή τη φορά ξεκίνησε τον Φορτούνη αντί του Βαλμπουενά.

Το ματς ξεκίνησε σε πολύ γρήγορο ρυθμό και μόλις στο 4’ από βαθιά μπαλιά του Σισέ προς τον Ντρέγκερ που κατέβασε την μπάλα με το στήθος, έκανε αμέσως την πάσα στον Φορτούνη που με πλασέ με το αριστερό στην κίνηση νίκησε τον Κνετ κι έγραψε το 0-1!

Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ στον Ντίας αλλά το VAR έδωσε συνέχεια στο ματς. Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό στο πρώτο 25λεπτο με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τον έλεγχο αλλά και τους γηπεδούχους να φτάνουν εύκολα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες έχασαν δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο για το 0-2, με τους Καμαρά και Μασούρα.

Στο β’ μέρος ο Μαρτίνς έβγαλε Φορτούνη και Μπρούμα για να τους ξεκουράσει κι έβαλε Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς αλλά ο Παναιτωλικός βρήκε την ευκαιρία και αιφνιδίασε με τη σειρά του τον Ολυμπιακό καθώς μετά από σέντρα του Αριγίμπι ο Ταχάρ με δυνατό γυριστό σουτ του Ταχάρ στο 48’ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Ο Ολυμπιακός πέρασε αμέσως μπροστά και θέλησε να απαντήσει γρήγορα και στο 51’ ο Ελ Αραμπί έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 όπου ο Κνετ έσωσε σε κόρνερ. Όμως ο Παναιτωλικός είχε ανεβάσει την ψυχολογία του και οι «ερυθρόλευκοι» έφταναν πιο δύσκολα στην εστία των γηπεδούχων. Στο 60’ ήταν η σειρά του Εμβιλά να χάσει μοναδική ευκαιρία μετά από γυριστή κεφαλιά του Ελ Αραμπί ενώ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τον Βρουσάι. Ο μικρός μάλιστα ήταν εκείνος που δημιούργησε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού καθώς έδωσε στον Βαλμπουενά κι αυτός με εκπληκτική κάθετη πάσα πέφτοντας στο χορτάρι έδωσε στον Ελ Αραμπί που με το 14ο τέρμα του έγραψε το 1-2 στο 66’. Και δύο λεπτά μετά ο Ραντζέλοβιτς έχασε ευκαιρία για το 1-3. Μέχρι τη λήξη δεν υπήρξε κάτι σημαντικό στο ματς και ο Ολυμπιακός έφυγε με μια αγχωτική νίκη.

Ο διαιτητής Καραντώνης «κιτρίνισε» τους Αζάντι, Μπρούμα, Κωνσταντόπουλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μαλής (84’ Ντάλσιο), Κωνσταντόπουλος, Μεντίνα, Βάντερσον (70’ Περέιρα), Αρσούρα, Ντίας, Ταχάρ (84’ Τσιγγάρας), Αριγίμπι (70’ Μανθάτης), Μάζουρεκ, Αζάντι (60’ Βέργος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ντρέγκερ (85’ Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Μπρούμα (46’ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (46’ Βαλμπουενά), Μασούρας (59’ Βρουσάι), Αραμπί (91’ Χασάν).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter