Ο ελληνικός Τύπος ξέχασε τον Τζούλιαν Ασάνζ – Να του δοθεί άσυλο από την Ελλάδα ζήτησε ο δικηγόρος του

Ο ελληνικός Τύπος ξέχασε τον Τζούλιαν Ασάνζ – Να του δοθεί άσυλο από την Ελλάδα ζήτησε ο δικηγόρος του

Ο ελληνικός Τύπος πάτησε πάνω στις αποκαλύψεις των Wikileaks των οποίων συνιδρυτής είναι ο αυστραλός δημοσιογράφος Τζούλιαν Ασάνζ.

Και όταν λέμε πάτησε εννοούμε ότι επί εβδομάδες δημοσίευε χιλιάδες έγγραφα από αυτά που έφεραν στη δημοσιότητα τα Wikileaks, κερδίζοντας αναγνώστες και χρήματα.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται στις βρετανικές φυλακές, βαριά άρρωστος, περιμένοντας τη δίκη του τον Φεβρουάριο στην οποία θα κριθεί αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ που τον καταδιώκουν λόγω της αποκάλυψης εγκλημάτων πολέμου στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Ο Ειδικός Επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέτσλερ, έχει επανειλημμένα καταγγείλει τα βασανιστήρια που υφίσταται. Ο ανελέητος διωγμός του παραβιάζει τη βρετανική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή του Aσάνζ, αλλά και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας σε όλο τον πλανήτη.

Σήμερα Πέμπτη, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ που διοργάνωσε η εφημερίδα Εποχή, και η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα-Compagnie Erinna (Παρίσι), που επεξεργάζεται κοινωνικά-πολιτικά ζητήματα μέσω της σκηνικής δημιουργίας, από τους Δρ. Χουάν Μπράνκο δικηγόρο των Wikileaks και νομικό σύμβουλο του Ασάνζ και τον Mαξίμ Νικόλ δημοσιογράφο- Quartier Général-και ενεργό μέλος των Κίτρινων Γιλέκων, που πρωτοστατούν στην καμπάνια αλληλεγγύης υπέρ του Ασάνζ.

Ο δικηγόρος του Ασάνζ ζήτησε από την ελληνική πολιτεία να του δοθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Δυστυχώς όμως από αυτή τη συνέντευξη ο ελληνικός Τύπος απουσίαζε εκτός από τέσσερις εφημερίδες, το Documento, την Εφημερίδα των Συντακτών, το Πριν και την Εποχή.

Κανείς άλλος δεν ενδιαφέρθηκε για έναν φυλακισμένο συνάδελφο που τους έδωσε θέματα τα οποία αναδημοσίευσαν και πληρώθηκαν για αυτά.

Δεν ήθελαν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι; Δεν ήθελαν οι εκδότες ή οι διευθυντές των εντύπων; Πάντως εκτός των τριών όλοι οι άλλοι τον ξέχασαν. Έπειτα διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν αγοράζουν οι πολίτες τις εφημερίδες; Μα αν δεν υπάρχει έρευνα παρά μόνο λιβανιστήρια γιατί να μας διαβάσουν;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter