Ο ελληνοκυπριακός Tύπος για τη σημερινή διάσκεψη στη Γενεύη

Ο ελληνοκυπριακός Tύπος για τη σημερινή διάσκεψη στη Γενεύη

Η σημερινή διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό και οι υποβολή χθες χαρτών για το εδαφικό κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού ελληνοκυπριακού Tύπου.

«Η ΧΑΡΑΥΓΗ» γράφει για διάσκεψη «ορόσημο», η οποία θα έχει «καυτή ατζέντα». Επίσης, αναφέρει: «Χάρτης με επιστροφή 91.000 υπό ελλληνοκυπριακή διοίκηση. Μία συν τρεις συγκλίσεις στη διακυβέρνηση».

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ» κάνει λόγο για «ιστορικές στιγμές» και σημειώνει ότι ξεκινά σήμερα η «πολυμερής διάσκεψη» για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια. Προστίθεται ότι υπάρχει προβληματισμός από τη νέα διαρροή για τις θέσεις μας στο εδαφικό.

Σε άλλα θέματα γράφει: «Γιούνκερ: Πάω στη Γενεύη για να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών» και αναφέρεται σε δημοσκόπηση, που δείχνει ότι «πιο κοντά στη διζωνική διοικοινοτική ομοσπονδία οι Τουρκουκύπριοι. Ενιαίο κράτος θέλουν οι Ελληνοκύπριοι, αλλά δέχονται και ομοσπονδία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Προ των πυλών το τελικό deal. Έπεσαν οι χάρτες ,σήμερα η ασφάλεια και έπεται συνέχεια» . Επίσης, γράφει: « Τουρκοκυπριακός χάρτης: 29.2 %, χωρίς Μόρφου, και επιστροφή 65.000 προσφύγων. Ελληνοκυπρακός χάρτης: 28.2%, με Μόρφου , Καρπασία , Κυθρέα και Αμμόχωστο».

 έχει τίτλο: «Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό, Σήμερα στη Γενεύη κρίνεται η τύχη των συνομιλιών για λύση».

«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»: «Χάρτης 29.2% χωρίς Μόρφου- Δεν ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά η πρόταση Ακιντζί και κατέθεσε γραπτώς παρατηρήσεις».

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail αναφέρεται στη κατάθεση χαρτών στις συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη και την «ιστορική» διάσκεψη της Γενεύης η οποία αρχίζει σήμερα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter