Ο Έλον Μασκ δέσμευσε 7,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά του Twitter

Ο Έλον Μασκ δέσμευσε 7,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά του Twitter

Χρηματοδότηση ύψους 7,14 δισεκ. δολαρίων από μια ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων είναι ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ και ο συνιδρυτής της Oracle Corp, Λάρι Έλισον, για να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter εξασφάλισε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Μασκ αναμένεται ότι θα αναλάβει προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Twitter Inc, για μερικούς μήνες αφότου ολοκληρωθεί η εξαγορά της πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται πως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατέληξε σε συμφωνία στις 25 Απριλίου για την εξαγορά του Twitter χρησιμοποιώντας ένα χρηματοδοτικό σχέδιο που ανησύχησε οαρκετούς επενδυτές της Tesla, καθώς εκτός από τη δέσμευση των αξίας δεκάδων δισ. δολαρίων μετοχών του στην Tesla ο φέρεται να έχει δεσμευτεί να «βγάλει στο σφυρί» μετοχές αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα του Twitter με τον Ίλον Μασκ στο τιμόνι του

Η εξαγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ έχει εγείρει ζητήματα σχετικά με την κανονικοποίηση της ρητορικής μίσους και την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου.

Παράλληλα, άγνωστο πάντως παραμένει μέχρι σήμερα ποιά θα είναι η εμπορική χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με τον ίδιο τον Μασκ να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προ ημερών σε ανάρτησή του ότι η πλατφόρμα της Twitter Inc. να είναι πάντα χωρίς χρέωση για τους περιστασιακούς χρήστες, αλλά ίσως η εταιρία χρεώσει μία μικρή συνδρομή για τους εμπορικούς χρήστες και τις κυβερνήσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter