Ο εμβληματικός εικονογράφος της Θρυλικής Τετράδας του «Μικρού Καου-μπόυ» στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο εμβληματικός εικονογράφος της Θρυλικής Τετράδας του «Μικρού Καου-μπόυ» στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Κωνσταντίνος Ραμπατζής μιλάει στον Θανάση Καραμπάτσο και τον Παναγιώτη Φρούντζο για τις μέρες του ατελιέ στη Φιλελλήνων 1 και την Πραξιτέλους 1, τους Τζιμ Άνταμς, Ντιάνα, Πεπίτο και Τσιπιρίπο, τον ρόλο των ηρώων και τη νέα εποχή του «Μικρού Αρχηγού». Ο συγγραφέας Βαγγέλης Γεωργάκης, που ανέλαβε το έργο της συνέχισης του μύθου, μιλάει για την ακατάβλητη παιδικότητα των τεσσάρων μικρών ηρώων.

Η Ξένια Καλογεροπούλου μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για το παλιό ελληνικό σινεμά, το θέατρο, τις σπουδές της στο Λονδίνο, τις γάτες της, το πέρασμα του χρόνου…

Ο Γιώργος Ανδρέου συζητάει με την Αφροδίτη Ερμίδη για το καινούργιο του άλμπουμ «Νοητός λύκος» και τη σχέση του με τον Μάνο Ελευθερίου.

Με αφορμή το βιβλίο «Οι Έλληνες στο Χόλιγουντ την εποχή του βωβού κινηματογράφου» ο σκηνοθέτης Νίκος Θεοδοσίου γράφει για την «περιπετειώδη» ανεύρεση των ιχνών των Ελλήνων στην πρώιμη εποχή της Μέκκας του κινηματογράφου.

H Λίντα Φαλκόνε, διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Advancing Women Artists, παρουσιάζει στην Έμυ Ντούρου τη δράση τους: την αποκατάσταση και τη διάδοση του έργου των καλλιτέχνιδων της Αναγέννησης στη Φλωρεντία.

Μια συζήτηση του Νίκου Ποταμιάνου, εντεταλμένου ερευνητή στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ, με τη Δανάη Κισκήρα Μπαρτσώκα και τον Βασίλη Γεωργάκη για το βιβλίο «Η ηθική οικονομία του πλήθους στην Αγγλία τον 18ο αιώνα» του Ε. Π. Τόμσον.

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης και η Αφροδίτη Ερμίδη επιλέγουν τα 10 μουσικά άλμπουμ που ξεχώρισαν το 2020.

Ο Οδυσσέας Αλάμπρας παρουσιάζει ό,τι καινούργιο έρχεται στις πλατφόρμες και τα συνδρομητικά κανάλια τους πρώτους μήνες του 2021.            

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter