Ο εμβληματικός σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον μιλά αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον μιλά αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον σε αποκλειστική συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη μιλάει για τη νέα ολοζώντανη βερσιόν του «Ντάμπο» όπου οι άνθρωποι – σε αντίθεση με το κινούμενο σχέδιο της κλασικής ταινίας του 1941- έρχονται σε πρώτο πλάνο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ο Ντάμπο είναι διαχρονικό σύμβολο”.

Μια συζήτηση με τον Κώστα Τουρνά με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Κύτταρο. Ο σπουδαίος τραγουδοποιός αναφέρει στην Έμυ Ντούρου τους κρίσιμους σταθμούς στη ζωή και την καριέρα του: από τα παιδικά χρόνια στην Τρίπολη και τη δημιουργία των Poll, μέχρι την πολιτική σκέψη και το μερίδιο της προσωπικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ο Παντελής Θαλασσινός μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για τη μουσική, την καρμική του σχέση με τη θάλασσα, τους «Λαθρεπιβάτες» και την ξεχωριστή ιστορία με τους Αλκαίο και Μητροπάνο που κρύβεται πίσω από το νέο του δίσκο με τίτλο “12 +1 Ηλιοτρόπια”, με αφορμή τις εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου.

Ο συγγραφέας και μελετητής της στρατιωτικής ιστορίας Νίκος Γιαννόπουλος επί εικοσαετίας συγκέντρωνε υλικό για τα σπουδαιότερα γεγονότα της Παλιγγενεσίας. Για όλη αυτή την έρευνα που κατέληξε στο τελευταίο του βιβλίο (στο οποίο παρουσιάζει τις δεκαέξι σημαντικότερες μάχες –νικηφόρες ή μη– του 1821) μιλάει στον Κώστα Καρτάλη εξηγώντας πως ισορρόπησε την επιστημονική ακρίβεια και την αφηγηματική χάρη.

Το Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ελλάδος κλείνει φέτος τα 20 χρόνια του και τα γιορτάζει με ένα ελκυστικό πρόγραμμα. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Δημοκρατία σε κρίση; Οι γελοιογράφοι έχουν απάντηση. Τέσσερις σκιτσογράφοι μιλούν στο Documento με αφορμή τη φετινή έκθεση που εγκαινιάζεται στο Μετρό Συντάγματος. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Το μουσικό φεστιβάλ Borderline που αμφισβητεί κάθε είδους οριογραμμές και σύνορα, ταξιδεύει από τη Βηρυτό στην Αθήνα (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) και εξερευνά τις μουσικές πρωτοπορίες που ενώνουν ανατολή και δύση. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Το Open House Athens, ο καθιερωμένος αρχιτεκτονικός περίπατος κάθε άνοιξης, διοργανώνεται φέτος για έκτη χρονιά και περιμένει τους κυνηγούς της δυνατής αστικής εμπειρίας. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

Ο χορευτής και χορογράφος Γιώργος Χρηστάκης, ιδρυτής της μικτής (ατόμων με και χωρίς αναπηρία) ομάδας χορού Dagipoli, υποψήφιος διδάκτορας κοινωνικής ψυχολογίας και προσφάτως υποψήφιος ευρωβουλευτής σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Ερμίδη τονίζει τη σημασία της διαφορετικότητας κι όπως λέει χαρακτηριστικά «Καθετί μη φυσιολογικό φοβίζει». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter