Ο επικίνδυνος «επιτελικός» τραμπισμός

Ο επικίνδυνος «επιτελικός» τραμπισμός

Φρικτά και τρομακτικά βρήκε τα γεγονότα της εισβολής των φανατικών της alt-right στο Καπιτώλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και έχει δίκιο: είναι και τρομακτικά και φρικτά και δεν θα είναι εύκολο για την Αμερική να τα ξεπεράσει, τουλάχιστον δεν είναι τόσο εύκολο όπως φαίνεται να πιστεύει ο επικεφαλής του «επιτελικού κράτους».

Η δήλωση όμως του Κυρ. Μητσοτάκη είναι εμφανέστατα αυτολογοκριμένη, γιατί δεν τον παίρνει να τα λέει σήμερα όπως τα έλεγε πριν από δύο τρεις μήνες. Κάνει λοιπόν γαργάρα τον τραμπισμό του και ξεχνά όλες τις «συγγένειες» της δικής του παράταξης με αυτούς που έκαναν όλα αυτά τα «φρικτά και τρομακτικά» στην Ουάσινγκτον. Γιατί όποιος έχει μάτια βλέπει τις φρικτές ομοιότητες αυτών των σαλτιμπάγκων, των βαμμένων με τα «εθνικά» χρώματα των ΗΠΑ, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο με τους ημεδαπούς καραγκιόζηδες των συλλαλητηρίων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών τους οποίους τότε ο Μητσοτάκης, ζήτησε από τον Τσίπρα… «να τους ακούσει»!

Γιατί όποιος έχει στοιχειώδη κρίση αντιλαμβάνεται ότι όλους αυτούς και τις «τρομακτικές» ενέργειές τους τους υπέθαλψε, τους προμοτάρισε και τους χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Τραμπ αλλά και οι απανταχού της γης τραμπικοί: οι ξενόφοβοι, οι ρατσιστές, οι μισαλλόδοξοι, οι εμφυλιοπολεμικοί, οι πραξικοπηματίες.

Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να αντιληφθούμε ότι τάλε κουάλε με αυτούς που τώρα «καταδικάζει» ο Μητσοτάκης είναι ένα σωρό βουλευτές του, από εκείνον που ήλπιζε να υπάρξει σύντομα «σοβαρή Χρυσή Αυγή» μέχρι εκείνον που δήλωσε προχτές… σταυροφόρος και υπερασπίστηκε το «δικαίωμα» της επίσημης εκκλησίας να παρανομεί.

Εύκολα επίσης, όσο κι αν ο Μητσοτάκης θέλει να τους κρύβει, αντιλαμβανόμαστε ότι τραμπικοί και… βάλε είναι ένα σωρό πρωτοκλασάτα στελέχη του: από τον παραθυράτο αντιπρόεδρο Αδωνη Γεωργιάδη μέχρι τον τσεκουράτο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Και αυτό είναι πιο φρικτό και πιο τρομακτικό από αυτά που προσχηματικά θεωρεί φρικτά και τρομοκρατικά ο Μητσοτάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter