Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ στην Αθήνα με φάκελο για το κράτος δικαίου – Ποιούς θα συναντήσει

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ στην Αθήνα με φάκελο για το κράτος δικαίου – Ποιούς θα συναντήσει

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς, Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης έχει μεταβεί στην Αθήνα για συναντήσεις με παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης και με αρμόδιους φορείς. Στο επίκεντρο των συσκέψεων θα βρεθούν τα βρεθούν τα πορίσματα της τελευταίας έκθεσης της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ενώ θα τεθούν ζητήματα που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Επίτροπος θα συναντήσει την Πέμπτη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς και τους αντιπροέδρους της Βουλής, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Στο πλαίσιο των επαφών του σήμερα, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Επιπλέον, όπως είχε αποκαλύψει το koutipandoras.gr ο Ν. Ρέιντερς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρη Βερβεσό, με την οργάνωση VouliWatch που θα εκπροσωπηθεί από τον διευθυντή της Στέφανο Λουκόπουλο αλλά και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου έρχεται μετά από την επίσκεψη της επιτροπής της ευρωβουλής LIBE, αρμόδιας για το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη, η πενταμελής αποστολή της LIBΕ είχε σειρά συναντήσεων με κοινωνικούς φορείς, όχι όμως με τη κυβέρνηση και με τον Ντογιάκο, οι οποίοι επέλεξαν να επικαλεστούν τη τραγωδία στα Τέμπη ή τις επερχόμενες εκλογές ώστε να μην απαντήσουν στη «βροχή» ερωτημάτων που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter