Ο Ερντογάν ακύρωσε 39 προεκλογικές ομιλίες – Συγκαλεί έκτακτο υπουργικό

Ο Ερντογάν ακύρωσε 39 προεκλογικές ομιλίες – Συγκαλεί έκτακτο υπουργικό

Τριάντα εννιά προεκλογικές ομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια απόφαση που φαίνεται πως έλαβε μετά την κόντρα με τις ΗΠΑ για τα F-35 και τους S-400 και τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η Τουρκία.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο όπου σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Sabah στο «μενού» του υπουργικού συμβουλίου θα βρεθούν «εθνικά και διεθνή θέματα» -από την αγορά των ρωσικών S-400 μέχρι και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ωστόσο, αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα τον Ερντογάν είναι οι τεταμένες σχέσεις με την Ουάσιγκτον μετά και το «μπλόκο» των ΗΠΑ στην εκπαίδευση των πιλότων της στο πρόγραμμα F-35.

«Το υπουργείο ενημερώθηκε ότι οι Τούρκοι πιλότοι πλέον δεν πετούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιπτέραρχος Μάικ Αντριους.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία εντός του Ιουλίου όπως δήλωσε χθες Τρίτη, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter