Ο Ερντογάν αναζητά τρόπους για να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Ο Ερντογάν αναζητά τρόπους για να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Μία εβδομάδα μετά από την τουρκική φιέστα για την 567η επέτειο της άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντπγάν προσπαθεί με κάθε τρόπο για να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία.

Έπειτα από την ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα από την Αγία Σοφία, φέρεται να έδωσε την εντολή να «τρέξουν» οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον τούρκικο Τύπο, ο Τούρκος ηγέτης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του την περασμένη Τετάρτη σημείωσε πως «η Αγία Σοφία ως τζαμί, θα μπορεί να είναι επισκέψιμη στους τουρίστες. Όπως συμβαίνει με το Σουλταναχμέτ Τζαμί (Μπλε Τζαμί)» εκτιμώντας πως με τις κατάλληλες τροποποιήσεις «και προσευχή μπορεί να γίνει και να διαβαστεί το εδάφιο του κορανίου για την άλωση».

«Στην Αγία Σοφία μπορεί να διαβάζεται και προσευχή, μπορεί να διαβάζεται και το εδάφιο της κατάκτησης από το κοράνι. Το έθνος μας θα πρέπει να αποφασίσει γι’ αυτό. Η Αγία Σοφία ως τζαμί μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τουρίστες. Όπως το Μπλε Τζαμί. Απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Κάντε μία έρευνα για την Αγία Σοφία, εξετάστε το και μιλάμε». φαίνεται να είπε σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ»,

Ο Ερντογάν υπενθύμισε πως η μετατροπή της χρήσης της Αγίας Σοφίας έγινε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να κάνουν αναλυτική έρευνα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Να κάνετε αναλυτική έρευνα. Να την εξετάσουμε και να την συζητήσουμε. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αναλυτικοί», αναφέρει το δημοσίευμα ότι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter