O Ερντογάν έβαλε στολή πιλότου και κάλεσε τους Τούρκους επιστήμονες να γυρίσουν πίσω

O Ερντογάν έβαλε στολή πιλότου και κάλεσε τους Τούρκους επιστήμονες να γυρίσουν πίσω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το φαινόμενο του brain drain (της μαζικής μετανάστευσης εξειδικευμένων επαγγελματιών στο εξωτερικό).

«Ξεκινήσαμε μια εκστρατεία προκειμένου να φέρουμε τους επιστήμονές μας πίσω στην πατρίδα. Απευθύνομαι στους επιστήμονές μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη να συμμετάσχουν στο επιστημονικό και τεχνολογικό κίνημα» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία στην έκθεση αεροναυπηγικής και τεχνολογίας στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Φορώντας στολή της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας και με τη συνοδεία αεριωθούμενων F-16, ο Ερντογάν αφίχθη αεροπορικώς στο νέο αεροδρόμιο για να παραστεί στις εκδηλώσεις.

«Οι φοιτητές που στέλνουμε να σπουδάσουν μηχανική στη Δύση επιστρέφουν στο μεγαλύτερο ποσοστό… με το μυαλό τους παραπλανημένο» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, υποσχόμενος την εκπόνηση νέων σχεδίων με τη στήριξη του κράτους, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας έγιναν στον απόηχο μιας στατιστικής έκθεσης που είδε νωρίτερα αυτόν τον μήνα το φως της δημοσιότητας και καταδεικνύει ότι οι αριθμός των Τούρκων που έφυγαν από τη χώρα το 2017 αυξήθηκε 42,5% σε διάστημα ενός έτους και ανέρχεται σε 253.640.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter