Ο Ερντογάν εκνευρίστηκε από ερωτήσεις Ισπανού δημοσιογράφου

Ο Ερντογάν εκνευρίστηκε από ερωτήσεις Ισπανού δημοσιογράφου

Ερωτήσεις που δεν έχει συνηθίσει να του κάνουν στη χώρα του δέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, Ισπανός δημοσιογράφος της El Pais τον ρώτησε για φυλακισμένους. Για τον Κούρδο πολιτικό Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τον επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά, για τους οποίους υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της απελευθέρωσής τους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι κράτος δικαίου.

«Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου. Στο πλαίσιο αυτού του κράτους δικαίου, η δικαιοσύνη λαμβάνει τις αποφάσεις και η δικαιοσύνη μας έχει λάβει την απόφασή της σχετικά με τα ονόματα που δώσατε» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε με προσωπική επίθεση στον δημοσιογράφο: «Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις αυτή τη στιγμή μάς βάζει σε σκέψεις. Ειδικά το γεγονός ότι ένα μέλος του Τύπου στέκεται και υπερασπίζεται αυτούς τους τρομοκράτες με αυτόν τον τρόπο, μας λυπεί σοβαρά»

Μάλιστα είπε στον δημοσιογράφο: «Μην κουνάτε το κεφάλι σας. Εγώ δεν κουνάω το κεφάλι μου».

«Ό,τι λέει ο νόμος, αυτό εκτελούμε. Ό,τι προστάζει ο νόμος, αυτό κάνουμε και αυτό γίνεται», δήλωσε αυστηρά ο Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει πολιτική για χάρη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία – Τουρκία: Συμφωνία για συμπαραγωγή νέου αεροπλανοφόρου

Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα δώσει επώδυνη απάντηση, αν η Δύση πάρει τα έσοδα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Ιορδανία: Στη φυλακή δημοσιογράφος που αποκάλυψε αποστολή αγαθών από το Αμμάν στο Ισραήλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter