Ο Ερντογάν ελπίζει πως η Αφρίν θα έχει πέσει ως το βράδυ

Ο Ερντογάν ελπίζει πως η Αφρίν θα έχει πέσει ως το βράδυ

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν στις 20 Ιανουαρίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής που ελέγχει τον θύλακο Αφρίν.

Σύντομα η Τουρκία θα συντρίψει τους μαχητές στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα, κατά την οποία λίγο νωρίτερα είχε εκφράσει την ελπίδα ότι η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν στις 20 Ιανουαρίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που ελέγχει την περιοχή αυτή.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία και η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών στο Ιράκ μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα αυτή που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο.

“Τσεκάρουμε τις φωλιές των τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ σε κάθε ευκαιρία. Σύντομα θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες εκεί”, σημείωσε σήμερα ο Ερντογάν κατά την ομιλία του αυτή στην Άγκυρα προς Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπολύουν τακτικά επιδρομές κατά των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διατηρεί στρατόπεδα στα βουνά του βορείου Ιράκ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

Εξάλλου κατά την ίδια ομιλία ο Ερντογάν είχε πει προηγουμένως: “Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ”.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη αυτή στη Συρία από την οποία επιδιώκουν να εκδιώξουν την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που την ελέγχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter