O Ερντογάν ευελπιστεί για μία νέα εποχή στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ

O Ερντογάν ευελπιστεί για μία νέα εποχή στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ
Φωτογραφία από τη συνάντηση των δύο ανδρών το 2016 στην Άγκυρα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι μια επικείμενη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν θα ανοίξει μια «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλη ένταση από το 2016, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε εκ νέου την απόφαση του Λευκού Οίκου να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

«Η δήλωση του Μπάιντεν σχετικά με τα γεγονότα του 1915 επιβάρυνε τις σχέσεις μας, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η συνάντηση που θα έχουμε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ (14 Ιουνίου) θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με ηγετικά στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη από τις Boeing, Amazon, Microsoft, Kellogg, PepsiCo, Cisco, Procter & Gamble και Johnson & Johnson. «Αποδίδουμε σημασία στη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ», επισήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μπάιντεν και Ερντογάν έχουν επικοινωνήσει μόνο μια φορά από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του, όταν ο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο σε τηλφωνική τους συνομιλία στις 23 Απριλίου ότι θα χαρακτηρίσει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων, μια κίνηση που προκάλεσε την τουρκική καταδίκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter