Ο Ερντογάν κάλεσε Μέρκελ και Μακρόν στην Κωνσταντινούπολη σε Σύνοδο για το προσφυγικό – Απούσα η Ελλάδα

Ο Ερντογάν κάλεσε Μέρκελ και Μακρόν στην Κωνσταντινούπολη σε Σύνοδο για το προσφυγικό – Απούσα η Ελλάδα

Αναλύοντας τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στις Βρυξέλλες μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων πως θα φιλοξενήσει εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη, 17 Μαρτίου, τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. 

Σύμφωνα με ό,τι μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και αναμεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει προσκαλέσει και τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, η συμμετοχή του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«Θα συναντηθούμε στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη (17 Μαρτίου)», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Anadolu.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει προς το παρόν τα σύνορά της στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της σύνορα.

Στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δέχθηκαν ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε το 2016 με την ΕΕ, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, οι Βρυξέλλες παραδέχθηκαν ότι καθυστερούν στην υλοποίηση των δικών τους δεσμεύσεων. Η τελευταία δήλωση δεν διασταυρώνεται με όσα μεταδίδονται από τις Βρυξέλλες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter