Ο Ερντογάν λέει όχι σε μία νέα «Συνθήκη των Σεβρών» στην Ανατ. Μεσόγειο – Προανήγγειλε «ευχάριστα νέα» την Παρασκευή

Ο Ερντογάν λέει όχι σε μία νέα «Συνθήκη των Σεβρών» στην Ανατ. Μεσόγειο – Προανήγγειλε «ευχάριστα νέα» την Παρασκευή

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να διατηρεί υψηλά τους τόνους όσον αφορά τις τουρκικές διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι θέλουν να επιβάλλουν στην Τουρκία μία… νέα Συνθήκη των Σεβρών.

«Όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και τώρα δε θα υποκύψουμε στη νέα συνθήκη που θέλουν να μας επιβάλλουν στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα, διατηρώντας υψηλούς τόνους καθώς για εκείνον: «Ο αγώνας της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη είναι ένας αγώνας για το μέλλον της».

«Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό. Όσο μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουμε για την προάσπιση της πατρίδας μας άλλο τόσο σημαντικές είναι κι εκείνες για την προάσπιση της γαλάζιας πατρίδας μας», σημείωσε μεταξύ άλλωνν ο Ερντογάν, ο οποίος προανήγγειλε την ανακοίνωση μίας ευχάριστης είδησης προς τον τουρκικό λαό την Παρασκευή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter