Ο Ερντογάν πατάει σε δυο βάρκες: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν και τον Πούτιν

Ο Ερντογάν πατάει σε δυο βάρκες: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν και τον Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αριστερά, ο Ιρανός Πρόεδρος Ebrahim Raisi, στο κέντρο και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ποζάρουν για μια φωτογραφία πριν από τις συνομιλίες τους στο παλάτι Saadabad, στην Τεχεράνη, Ιράν, στις 19 Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Türkiye» που επικαλείται και το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένει στην Άγκυρα στις 12 Φεβρουαρίου τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εφημερίδα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επίσκεψη του Πούτιν. Την περασμένη Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις επισκέψεις του Πούτιν στην Τουρκία και τη Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμη καθοριστεί και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μέσω της διπλωματικής οδού.

Ο τούρκος πρόεδρος ο οποίος έχει κατακρίνει με σφοδρότητα στο παρελθόν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και το Ισραήλ για τη συνέχιση της ισοπέδωσης της Γάζας αναμένεται να συνεχίζει τις συνομιλίες για την περιοχή της Μέσης Ανατολής παρά το ότι θεωρείται σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ και της Δυτικής Συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης: «Σύγχρονος Φύρερ» ο Νετανιάχου, λέει ο Ερντογάν – «Βαρβαρότητα που φτάνει στα όρια της γενοκτονίας»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και μια συνάντηση που θα προηγηθεί της δικής τους διμερούς επαφής, στις 24 Ιανουαρίου καθώς θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι .

Η επίσκεψη του Ραΐσι στην Τουρκία, η οποία είχε αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν, θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Τουρκίας-Ιράν. Μετά τη συνάντηση αναμένεται να υπογραφούν περίπου 10 συμφωνίες και μνημόνια. Επιπλέον, οι πλευρές θα συζητήσουν επίσης την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Βρυξέλλες-Μπορέλ: Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας «δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη»

Ιράν: Νεοσύλλεκτος στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του

Κολομβία: Εντόπισαν τόνους κοκαΐνης φορτωμένους σε… αυτοσχέδια υποβρύχια στον Ειρηνικό Ωκεανό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter