Ο Ερντογάν πληρώνει αποστολές ελληνικών ΜΜΕ στον πόλεμο Τουρκίας-Συρίας;

Ο Ερντογάν πληρώνει αποστολές ελληνικών ΜΜΕ στον πόλεμο Τουρκίας-Συρίας;

Την ώρα που ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει και σφάζει τους Κούρδους, μεταξύ των οποίων αμάχους και γυναικόπαιδα αλλά και ο Ταγίπ Ερντογάν εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και απειλεί στο Αιγαίο, ένα πολύ μεγάλο θέμα για την αξιοπιστία, εφ’ όσον βέβαια επαληθευτεί, ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ αναδεικνύεται από τον Τύπο.

Το δημοσίευμα το οποίο στηρίζεται σε ένα tweet του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Μελέτη και το κάνει πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Δημοκρατία», υποστηρίζει ότι απεσταλμένοι ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με χορηγία της τουρκικής κυβέρνησης. 

Ο Ν. Μελέτης αναφέρει στο tweet του: «μα είναι δυνατόν τις ημέρες αυτές να είναι ελληνική δημοσιογραφική αποστολή οργανωμένη και πληρωμένη από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία;»

Και δυστυχώς για την ελληνική δημοσιογραφία, η οποία εκτίθεται πλέον ανεπανόρθωτα, το γεγονός φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την σύμβουλο Τύπου της τουρκικής πρεσβεία στην Αθήνα Duygu Leloglu, η οποία ανέβασε φωτογραφία με πρόσφυγες γράφοντας στη λεζάντα ότι «πρόκειται για ταξίδι που οργάνωσε η τουρκική προεδρία για ελληνικά media, με πρώτο σταθμό το κέντρο προσφύγων».

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πλέον πολλά. Ποιος πλήρωσε τα έξοδα, ποιοι είναι οι σταθμοί του ταξιδιού, ποια είναι τα ελληνικά media των οποίων απεσταλμένοι μετέχουν σε αυτό και σε τι αποσκοπούν. Να σημειωθεί ότι η «Δημοκρατία» αναφέρεται χωρίς να τις κατονομάζει σε δύο μεγάλες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας και σε έναν εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό. Και τελικά πόσο αντικειμενικές είναι οι ανταποκρίσεις τους, για την τουρκική εισβολή στη Συρία, τις σφαγές αλλά και τα κέντρα προσφύγων επί τουρκικού εδάφους;

Και τελικά, όπως είχε αναρωτηθεί και σε δημοσίευμά του το Documento, πως συνδέονται όλα αυτά με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής στη Συρία, τη χαλαρή καταδίκη της και το ρόλο που διεκδικεί ο Ταγίπ Ερντογάν ως ενωματάρχης και ρυθμιστής της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν όχι μόνο από τους ιδιοκτήτες των ελληνικών MME που πλέον με νόμο της Νέας Δημοκρατίας δεν θα γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες τους αλλά και από τους έλληνες δημοσιογράφους των οποίων η αξιοπιστία βρίσκεται στο ναδίρ. Και βέβαια και από το υπουργείο Εξωτερικών του οποίου ο επικεφαλής είναι άφαντος ως προς τις επιλογές της κυβέρνησης και ειδικά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική.

«Δεν αφορά Κωστίδη, Ζαχαράκη, Βαφειάδη»

«Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις: η αναφορά μου σε “δημοσιογραφική αποστολή” στην Τουρκία υπο την αιγίδα της τουρκικής πρεσβείας, δεν αφορά τους συναδέλφους Κωστιδη, Ζαχαρακη και Βαφειάδη που καλύπτουν το μέτωπο στα συνορα Τουρκίας -Συρίας και ειναι απεσταλμένοι των ΜΜΕ», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Μελέτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter