Ο Ερντογάν «προειδοποιεί» τους κολοσσούς ΕΝΙ και TOTAL: «Προσέχετε γιατί θα χάσετε την Τουρκία»

Ο Ερντογάν «προειδοποιεί» τους κολοσσούς ΕΝΙ και TOTAL: «Προσέχετε γιατί θα χάσετε την Τουρκία»

Προειδοποίηση προς τους ενεργειακούς κολοσσούς ΕΝΙ και TOTAL, που ξεκινούν τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Φωτογραφίζοντας» χωρίς να κατονομάσει τις δύο εταιρείες, μιλώντας στο πετρελαϊκό συνέδριο World Petroleum Congress που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν ανέφερε ότι «είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε (το γεγονός) ότι ορισμένες ενεργειακές εταιρίες ενεργούν (με τους Ελληνοκύπριους) και γίνονται μέρος ορισμένων ανεύθυνων μέτρων που λαμβάνουν οι Ελληνοκύπριοι. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι μπορεί να χάσουν μία φίλη, όπως η Τουρκία».

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία στις συνομιλίες που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα για την επίλυση του Κυπριακού, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Άγκυρας ότι από τους υδρογονάνθρακες της μεγαλονήσου πρέπει να ευνοηθούν και οι δύο κοινότητες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.  

Σημειώνεται ότι μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται η εξέδρα με το τρυπάνι για την γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, που θα κάνει η γαλλοϊταλική κοινοπραξία ΕΝΙ/Total.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter