Ο Ερντογάν «ρίχνει το γάντι» στην Ουάσιγκτον

Ο Ερντογάν «ρίχνει το γάντι» στην Ουάσιγκτον

Την ώρα που σε άλλες χώρες θα σπρώχνονταν για μια φωτογραφία (ονόματα δε λέμε) ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε ξανά το «θαύμα» του και την ώρα που προσγειωνόταν τον αεροσκάφος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Άγκυρα, εκείνος πήγαινε περιοδεία σε απομακρυσμένες περιφέρειες της Βορειοανατολικής Τουρκίας. Εξάλλου η Άγκυρα δεν συμπεριλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό της περιοδείας του Μπλίνκεν.

Ό,τι είχε να πει, εξυπηρετώντας την τουρκική διεθνή πολιτική το ‘χε πει. Και ο «εκβιασμός» όσον αφορά το ΝΑΤΟ και τη Σουηδία και όσον αφορά τα συμφέροντα της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας, τον διαγράψαμε»

Βέβαια μόνος είναι, για δημοκρατικές διαδικασίες έχουμε πολλά ερωτήματα αλλά αυτό που θέλει να κάνει το κάνει.

Η απόφαση να φύγει εκτός Άγκυρας σχολιάζεται εκτενώς σήμερα από τον τουρκικό Τύπο μετά και την επίθεση του Τούρκου Προέδρου κατά του Ισραήλ και του Νετανιάχου και βεβαίως κατά της Αμερικής.

Φτάσαμε στο σημείο να λέμε για αποτυχία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στον στόχο του ταξιδιού του.

Με απλά ο Άντονι Μπλίνκεν γύρισε στην Ουάσιγκτον χωρίς μια ανθρωπιστική παύση της σύγκρουσης, καμία προσέγγιση μεταξύ των αραβικών χωρών και του Ισραήλ και τέλος δεν υπάρχουν απτά αποτελέσματα για μια βέβαιη μη επέκταση της σύγκρουσης.

Όσο για το ταξίδι στην Άγκυρα, εκεί βρήκε μια Τουρκία που γυρίζει την πλάτη ξέροντας να παίζει το παιχνίδι…

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter