Ο Ερντογάν συγκαλεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την Ελλάδα

Ο Ερντογάν συγκαλεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την Ελλάδα

Στα «κόκκινα» συντηρεί το κλίμα έντασης ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκαλώντας σήμερα Τετάρτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Πρόκειται για μία ενέργεια που έρχεται να συμπληρώσει το νέο «κύμα» εμπρηστικών δηλώσεων με το βλέμμα στην Αθήνα, με χαρακτηριστική την τοποθέτησή του, όπου ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «δεν θα σας σώσουν οι ΗΠΑ», απευθυνόμενος στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς την Τρίτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της γειτονικής χώρας, αλλά και τους αρχηγούς των όπλων.

Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, πλην του Ερντογάν θα συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της χώρας, οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Άμυνας, Εσωτερικών και Εξωτερικών, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και οι διοικητές του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας.  Το εν λόγω συμβούλιο συγκαλείται από τον πρόεδρο της Τουρκίας και αφορά την εξέταση θεμάτων εθνικής ασφάλειας, εξωτερικής και στρατιωτικής πολιτικής.

Την ίδια χρονική περίοδο, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει με διόλου ευκαταφρόνητη δύναμη στην άσκηση «Αργώ 2022», μαζί με τη Γαλλία, ενώ σήμερα θα ξεκινήσει η άσκηση «Λόγχη», που θα αφορά αμιγώς τις ελληνικές δυνάμεις στη θάλασσα, με τη χρησιμοποίηση πραγματικών πυρών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter