Ο Ερντογάν συνέκρινε τα δεινά των Παλαιστινίων με εκείνα των Εβραίων από τους ναζί

Ο Ερντογάν συνέκρινε τα δεινά των Παλαιστινίων με εκείνα των Εβραίων από τους ναζί

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να στηρίξει τους Παλαιστίνιους απέναντι στην “ωμότητα”, όπως την χαρακτήρισε, του Ισραήλ στη Γάζα και στηλίτευσε ταυτόχρονα τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τα Ηνωμένα Έθνη για τον θάνατο δεκάδων διαδηλωτών αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ερντογάν έχει επικρίνει σφοδρότατα την απόφαση της Ουάσινγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Μετά τα αιματηρά γεγονότα της Δευτέρας, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, η τουρκική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος.

“Αν ο μουσουλμανικός κόσμος αντισταθεί στις ωμότητες στη Γάζα, το θράσος του Ισραήλ δεν θα κρατήσει”, είπε. “Τα Ηνωμένα Έθνη, που απέτυχαν να κάνουν αποτελεσματικά βήματα απέναντι στις ΗΠΑ, υπέστησαν άλλο ένα πλήγμα στην ήδη φθαρμένη νομιμότητά τους”, πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, στον οποίο μετέχουν 57 χώρες. Η συνεδρίαση αυτή θα ξεκινήσει αργότερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ράμι Χαμντάλα, είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο κόσμος πρέπει να δράσει. “Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει αμέσως για να προστατεύσει τον λαό μας και να αναγκάσει το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τις πράξεις του”, είπε.

Συνέκρινε την τύχη των Παλαιστινίων στη Γάζα με εκείνη των Εβραίων από τους ναζί

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έμεινε εκεί συνέκρινε σήμερα τη μεταχείριση του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας με τις διώξεις των Εβραίων στην Ευρώπη από τους ναζί.

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των φρικαλεοτήτων που υπέστη ο εβραϊκός λαός στην Ευρώπη πριν από 75 χρόνια και της ωμότητας από την οποία υποφέρουν τα αδέλφια μας στη Γάζα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην έναρξη της Συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους κυβερνώντες «ενός λαού που υπέστη όλα αυτά τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» ότι επιτίθενται εναντίον των Παλαιστίνιων κάνοντας χρήση μεθόδων παρόμοιων με εκείνες των ναζιστών».

«Αυτό που το Ισραήλ έκανε είναι έγκλημα, αγριότητα, κρατική τρομοκρατία» συνέχισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, γνωστοποιώντας ότι θα ζητήσει τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να συζητηθούν τα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ εμποδίζουν κάθε βήμα προς την απονομή δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.

«Το Ισραήλ πρέπει βεβαίως να λογοδοτήσει για τους αθώους ανθρώπους που σφάγιασε ενώπιον του διεθνούς δικαίου. Θα θέσουμε το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter