Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις – Νέες επιθέσεις κατά Ελλάδας και Γαλλίας

Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις – Νέες επιθέσεις κατά Ελλάδας και Γαλλίας

Σε μία νέα επίδειξη προκλητικότητας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε επιτέθηκε εναντίον όλων των ηγεσιών των χωρών τις οποίες θεωρεί ότι απειλούν τα σχέδιά του στην Ανατολική Μεσόγειο ανήμερα της εθνικής γιορτής της χώρας του για τη νίκη στον Σαγγάριο ποταμό το 1922.

Παρά τις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τους ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ ο τούρκος πρόεδρος συνέχισε την επιθετική πολιτική του.

Σε τελετή για την απονομή διπλωμάτων στρατιωτικής σχολής, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, της Γαλλίας, αλλά και χωρών της Βόρειας Αφρικής και του Περσικού Κόλπου, χαρακτηρίζοντας τους ηγέτες τους «ανίκανους και φιλόδοξους», αντιπαραβάλλοντας τους με τη δική του αποφασιστική ηγεσία και διάθεση θυσίας για την πατρίδα.

Μεταξύ άλλων είπε πως το βασικό ερώτημα είναι «ποιοι βρίσκονται απέναντί μας» και αναρωτήθηκε αν οι ηγέτες των χωρών που στέκονται εμπόδιο στην Τουρκία «μπορούν να κάνουν τις ίδιες θυσίες» με αυτές που κάνει εκείνος για την πατρίδα του.

«Ξέρουν οι Έλληνες τι πρόκειται να τους συμβεί εξαιτίας των ανίκανων και φιλόδοξων ηγετών τους;», είπε. «Ξέρουν οι Γάλλοι τι θα τους συμβεί εξαιτίας των ηγετών τους; Οι αδελφοί μας στη Βόρεια Αφρική και στον Περσικό Κόλπο δέχονται αυτό που θα τους συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους;»

Ο Ερντογάν τόνισε ότι «δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι στη γλώσσα των απειλών, των εκφοβισμών και των εκβιασμών και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, όπως προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες», επισήμανε ότι «δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Δημοκρατία της Τουρκίας» εξυφαίνονται σχέδια εις βάρος της, αλλά χάρη στην ιστορία των χιλιάδων ετών, «μέσα από τους αγώνες μας», τα «έχουμε ζήσει ξανά αυτά» και «χάρη στην πίστη μας» θα νικήσουμε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter