Ο Ερντογάν ζήτησε την αναθεώρηση της συμφωνίας με την ΕΕ για τους πρόσφυγες

Ο Ερντογάν ζήτησε την αναθεώρηση της συμφωνίας με την ΕΕ για τους πρόσφυγες

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέστησε σαφές, μέσω της κίνησής του, ότι επιθυμεί να κινείται με τους δικούς του ρυθμούς και όρους όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με την Γερμανίδα πρόεδρο, Άνγκελα Μέρκελ, διεμήνυσε ότι η συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2016 μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για το προσφυγικό δεν μπορεί να συνεχιστεί με τους ίδιους όρους, ζητώντας την αναθεώρησή της.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρει τα εξής:

«Ο πρόεδρός Ερντογάν ενημέρωσε την Άνγκελα Μέρκελ, τηλεφωνικά, για τη συμφωνία με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ, σημειώνοντας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τους Τούρκους στρατιώτες και θα διασφαλίσει την περιφερειακή σταθερότητα. Ζήτησε επίσης την αναθεώρηση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, δεδομένου ότι οι προηγούμενες συμφωνίες δεν λειτουργούν πλέον».

Κι ενώ ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να έχει εκείνος την πρωτοβουλία των κινήσεων όσον αφορά το προσφυγικό, η Ε.Ε ετοιμάζεται να στείλει νέο πακέτο βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στη γείτονα χώρα, για τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή, όπως ανέφεραν πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου, επικαλούμενο πηγές Ευρωπαίων διπλωματών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter