Ο Έτινγκερ διαψεύδει το Spiegel για τα περί απόρριψης του ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν

Ο Έτινγκερ διαψεύδει το Spiegel για τα περί απόρριψης του ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ διέψευσε ένα δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η Επιτροπή έχει ήδη αποφασίσει να απορρίψει το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 επειδή δεν είναι συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ.

“Δεν είπα ότι υπάρχει απόφαση της Κομισιόν για την Ιταλία” έγραψε στο Twitter ο Έτινγκερ, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του ιστοτόπου του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

“Είναι προσωπική μου άποψη ότι, με βάση τα στοιχεία, είναι πολύ πιθανόν να ζητήσουμε από την Ιταλία να προβεί σε διορθώσεις” στον προϋπολογισμό, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας επίσης ότι δεν είπε ποτέ ότι η Κομισιόν σκοπεύει να στείλει μια επιστολή στην Ιταλία για το θέμα αυτό αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Νωρίτερα, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο δηλώσεις του Έτινγκερ, είχε αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση για το 2019 δεν ευθυγραμμίζεται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού αναφέρει ότι η επιστολή του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, που θα ενημερώνει την ιταλική κυβέρνηση για την απόφαση της Κομισιόν, θα φτάσει στη Ρώμη την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Άμεση ήταν η απάντηση στο δημοσίευμα του Spiegel από τον Αντόνιο Ταγιάνι, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου. Η Κομισιόν πρέπει να διαβάσει πρώτα τον προϋπολογισμό προτού τον απορρίψει, τόνισε o κ. Tαγιάνι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter